ro | ru

Rețete din categoria: Dulciuri

Chec cu ciocolată

         Se topește untul și se lasă la răcit. Se amestecă într-un bol făina cu zahărul, pudra de cacao, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se adaugă apoi ciocolata tăiată bucățele mici. Se amestecă într-un alt vas laptele, untul, ouăle și es ...

...vezi mai mult

Prăjitură Brownie Cheesecake

         Pentru început untul se topeşte pe tigaie.     Ouăle se bat cu zahărul până îşi triplează volumul şi devin foarte cremoase. Peste crema de ouă se adaugă untul topit şi se amestecă în continuu. Făina împreună cu cacao se cern &icir ...

...vezi mai mult

Tiramisu cremos cu fructe

    Pentru început se înmoaie gelatina în apă rece. Se pregăteşte cafeaua espresso şi se lasă la răcit. Frişca se mixează cu un blender, adăugându-se 150g de zahăr. Brânza se amestecă cu zahăr pudră. În continuare aceste 2 ingrediente – frişca şi b ...

...vezi mai mult

Tiramisu cu Mango

    Pentru început, se pregăteşte cafeaua espresso şi se lasă la răcit. Se mixează foarte bine crema mascarpone până devine spumoasă, după care se adaugă frişca şi 4 linguriţi de zahăr pudră Fructul de mango se curăță de coajă și se taie cuburi mici și se amestecă cu ge ...

...vezi mai mult

Budincă de clătite și mere

Pentru început se cerne făina într-un bol, deasupra se toarnă laptele, se presoară un pic de sare, zahăr și se adaugă esența de rom. Se mixează totul bine, iar apoi se adaugă treptat câte un ou, continuând să se bată ingredientele (se poate folosi un mixer sau telul). Între t ...

...vezi mai mult

Brioșă de ciocolată cu centru lichid

1. Încălziți cuptorul la 200 de grade. 2. Fărămîțați în bucăți ciocolata neagra (70% cacao) și tăiați untul cubulețe. Le puneți într-un vas și le topiți la o baie de aburi, amestecând bine. Aduceți  masa obținută la o consistență uniformă și lășați un pic să ...

...vezi mai mult

Desert din banană și chefir

1. Decojiți banana și o puneți într-un bol. Zdrobiți-o ușor cu o furculiță, pentru a o  pisa mai apoi cu un mixer sau blander. 2. Cu ajutorul unui blander, amestecați banana pisată, miere și adăugați în masa obținută chefirul. Desertul nu necesită adăugarea de zahăr, este un desert s ...

...vezi mai mult

Homemade Bounty

1. Amestecaţi nuca de cocos cu lapetele condensat. Din masa obţinută redaţi formele dorite.  2. Topiți ciocolata la bain-marie și treceţi formele modelate din cocos prin ciocolata topită. 3. Așezați ciocolatele pe un platou, acoperit din timp cu un pergament de copt și lăsați  să se usuce tim ...

...vezi mai mult

Desert delicios din brânză (fără coacere)

1. Se amestecă brânza de vaci şi smântâna până se omogenizează. 2. Se adăugă zahărul (sau miere), după gust. 3. Se toarnă gelatină într-un pahar de apă timp de 10 minute. Apoi se pune la foc mic fără a se aduce la fierbere, dar se amestecă constant, până cân ...

...vezi mai mult

Clătite cu piersici

Clatite delicioase cu bucăți de fructe. Le puteți prepara nu numai cu piersici și nectarine, dar cu mere, pere, caise şi prune. Datorită densității de aluat şi a prafului de copt clătitele obţinute sunt foarte pufoase.1. Se bat ouăle cu mixerul într-un castron şi se adaugă zahărul.2. Ouăle se mixe ...

...vezi mai mult

Cheesecake din ciocolată şi cafea

Prima etapă pentru prepararea Cheese Cake-ului este scoarţa. De tocat biscuiţii sau napolitanele, se adaugă ciocolata neagră (180 g), zahăr brun închis, nucuşoare şi de amestecat cu ajutorul mixer-ului. Se adaugă untul şi iarăşi se amestecă, pînă cînd aluatul se mărunţeşte. Se aşeaz ...

...vezi mai mult

Griliaj de casă

Se mărunţesc nucile cu un blender nu prea fin, după care se cern printr-o sită, pentru a a elimina fărâmiturile. Înainte de a adăuga siropul, nucile trebuie încălzite în cuptorul cu microunde, timp de 2-3 minute. Siropul se pregăteşte în următorul mod: se amestecă apa cu zahăru ...

...vezi mai mult

Umpluturi dulci pentru clătite

1. BrânzăIngrediente: 500g brânză, 1 gălbenuş, 2 linguri de zahăr, 50g stafide uscate, vanilie.Se amestecă brânza cu gălbenuşul, zahărul şi vanilia. Se adaugă stafidele spălate în prealabil cu apă fierbinte.    2. Caise uscateIngrediente: 300g brânză, 100g caise u ...

...vezi mai mult

Desert din puding cu frişcă şi biscuiţi

1) Se pregăteşte pudingul conform instrucţiunii de pe ambalaj (ex: 1 pahar de apă la 1 pacheţel de puding) şi se pune în frigider pentru 10 minute. 2) Biscuiţii se pun într-un pachet închis şi se fărâmiţează cu sucitorul. 3) În nişte pahare transparente nu prea mari, ...

...vezi mai mult

Cheesecake cu lapte condensat

1. Se acoperă forma pentru tort cu hârtie de copt. 2. Biscuiţii se mărunţesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia nu trebuie să fie nici prea grasă, nici prea uscată. Masa obţinută se întinde în forma de copt, presându-se bine şi se dă la frigider pentru jumătate de oră ...

...vezi mai mult

Тоrt “Coctail de Paris”

Se amestecă mierea, zahărul, uleiul şi apa şi se pun la fiert. Când amestecul fierbe, se ia de pe foc şi se adaugă făina amestecată cu bicarbonat de sodă. Aluatul obţinut se împarte în 6-7 părţi, se întinde în turte subţiri şi se coace fiecare în parte în cuptor l ...

...vezi mai mult

Gogoașe în ciocolată

Se încălzește cuptorul la 200 grade. Într-un vas se amestecă făina, cacao, praful de copt și sarea. În alt vas se amestecă cele 2 feluri de zahăr cu crema de ciocolată și untul. Se bate un ou și se adaugă vanilie. Treptat se unesc ambele compoziții. Se îpune aluatul în forme pe ...

...vezi mai mult

Nucușoare

1. Se amestecă untul (semitotpit, la temperatura camerei) cu zahărul și sarea.  2. Ouăle se bat și se adaugă la aluat. 3. Se adaugă bicarbonatul de sodă stins cu oțet și se amestecă. 4. Se adaugă făina cernută. Amestecăm totul foarte bine. Aluatul obținut trebuie să fie elastic. 5. Se ung cu u ...

...vezi mai mult

Pere coapte în aluat

Se curăţă perele de coajă. Într-o cratiță medie se dizolvă zahărul şi mierea cu apă . Se aduce la fierbere, la foc mediu. După ce zahărul s-a dizolvat, se adaugă perele, vanilia, o jumătate de lămâie, scorţişoara şi cuişoare. Se fierb perele 20-40 de minute (până când furcul ...

...vezi mai mult

Tort „Pavlov”

Se încălzeşte cuptorul la 120 °C. Se pune o foaie de copt pe tava, iar pentru comoditate, se desenează 2 dreptunghiuri 10cm*25cm. Se bat albuşurile cu sare, cu un mixer până se formează vârfuri moi la atingere. Se adaugă treptat zahărul, câte o lingură, până vârfurile ...

...vezi mai mult

Tort de casă cu lapte condensat

Se pregăteşte aluatul pentru turte, amestecând toate ngredientele (făina, laptele condensat, oul, bicarbonatul de sodiu). Aluatul se împarte în 8 părţi egale, se poate chiar şi în mai multe, ca turtele să iasă mai subţiri şi să se îmbibe bine cu cremă. Se întinde pri ...

...vezi mai mult

Clătite "Tiramisu"

Crema: Toate ingredientele pentru cremă se amestecă bine până se obţine o compoziţie pufoasă şi se dau la frigider să se răcească. Clatitele: Într-un vas se amestecă făina, zahărul, praful de cacao, soda alimentară şi sarea. În alt vas se amestecă laptele cu smântâna p& ...

...vezi mai mult

Prăjitură "Bounty"

1. Biscuiții se fărâmă mărunt și se amestecă cu cacao. 2. Separat, în apă fierbinte, se dizolvă zahărul și se lasă să se răcească. 3. Se adaugă apa în biscuiți, câte puțin, până se obține o compoziție vâscoasă. 4. Fulgii de cocos se amestecă cu unt și zahăr ...

...vezi mai mult

Parfait de zmeură cu piersici și ciocolată

1. Piersicile se spală, coaja tăindu-se transversal, în formă de cruce. Fructele se scufundă în apă clocotită timp de câteva secunde, după care se curăță de coajă, iar pulpa se toacă mărunt.2. Se bat gălbenușurile într-un bol metalic deaupra unei cratițe fierbinți cu apă cu zah ...

...vezi mai mult

Tort cu Smântână

cest tort este foarte simplu, dar în același timp şi foarte gustos. Este ideal la micul dejun, cu o ceşcuţă de ceai. Dacă doriți, puteți decora tortul cu ciocolată rasă, cu pomuşoare şi fructe proaspete, bătute cu frişcă, lapte condensat sau zefir - de fiecare dată veţi obţine un gust nou şi un ...

...vezi mai mult

Sorbet din banane şi citrice

Se amestecă citricele cu blenderul. Se adaugă sucul rece şi zahărul, amestecându-se în continuu. Sorbetul se pune la congelator pentru 6 ore. În acest timp, compoziţia se scoate de 2-3 ori din frigider pentru a se amesteca. Se poate servi ornat cu fructe sau frişcă, la dorinţă. Poftă bună! ...

...vezi mai mult

Panna cotta cu căpșuni

 Se amestecă jelatina  cu 4 lingurițe cu apă rece și se lasă pe 5 minute.  Frișca și laptele se toarnă într-o cratiță, se adaogă zahărul,și se pune la fiert,amestecînd continuu pînă la fierbere.  Se adaogă  laptele cu frișca în vasul cu jelatină și se ...

...vezi mai mult

Noi pe Facebook

© Copyright 2013 Linella MD. Toate drepturile rezervate. Developed by CA