ro | ru

Rețete din categoria: Aperitive

Bărcuțe din aluat foietaj

    Pentru început se curăță cartofii, se pun la fiert, după care se face un pireu. Se curăță ceapa, se taie semicerc și se pune la călit. Carnea se spală și se taie cuburi. Se încălzește tigaia cu puțin ulei, se adaugă carnea și se rumenește timp de 3 minute, apoi se adaug ...

...vezi mai mult

Frittata cu brânză și legume

Se preîncălzește cuptorul la 180 C. Într-un bol mare se bat bine 5 ouă (se poate folosi un mixer, furculița sau telul). Se adaugă brânză de vaci, cașcaval ras și legumele tăiate mărunt. Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă, unsă în prealabil cu puțin unt. Se ține l ...

...vezi mai mult

Hot Dog TWIST (VIDEO)

  Acum după ce sărbătorile cu mesele lor copioase au rămas în urmă și cu toții dorim să stăm mai departe de cratițe și tigăi, Linella vine cu o rețetă extrem de simplă și în același timp originală, care cu siguranță va face micul dejun sau aperitivul de înaintea petrecerei ma ...

...vezi mai mult

Julien rapid dar delicios

1. Tăiaţi ceapa în jumătăți de inele subțiri, apoi o înăbuşiti în puţin ulei. 2. Puneţi gamba de găină la fiert . 3. În ceapa înăbuşită adăugaţi linguriţa de făină, amestecaţi bine, după care îndepărtaţi tava de pe plită. 4. Luaţi chiflele, îndepăr ...

...vezi mai mult

Quiche Lorraine cu caşcaval şi praz

1. Turnaţi făina într-un castron mic, adăugaţi sare și untul tăiat în bucăţi mici. Cu mâinile frământaţi până se omogenizează. 2. În aluatul rezultat adăugaţi 6-7 linguri de apă, pe o suprafaţă presărată cu făină întindeţi aluatul într-o fâşi ...

...vezi mai mult

Turnulețe cu vinete

Vinetele se taie rondele de circa 1 cm grosime. Se stropesc cu ulei si se frig pe grilul incins pana se inmoaie. Brânza se omogenizează, se amestecaă cu smântână, pieptul tăiat în cuburi mici și cozile de ceapă verde. Se suprapun 3-4 felii de vinete cu cremă de brânză între e ...

...vezi mai mult

Umpluturi sărate pentru clătite

1. Umplutură cu ouă Ingrediente: 4 ouă, 50g ceapă verde, 5-10g mărar, sare. Ouăle se fierb şi se dau prin răzătoare. Se prăjeşte ceapa. Se amestecă totul şi se adaugă mărar şi sare după gust.    2. Umplutură cu găină Ingrediente: 1 piept de pui, 10g mărar, 2 ouă fierte, sare, piper. ...

...vezi mai mult

Bărcuţe din cartofi umpluţi

Se spală bine cartofii şi se fierb, după care se răcesc şi se curăţă.  Se taie fiecare cartof în două şi cu o linguriţă se scoate mijlocul atent.  Şunca, cartofii rămaşi şi ceapa se taie mărunt, caşcavalul se dă printr-o răzătoare mare, iar verdeaţa se rupe bucăţele. Toate ingred ...

...vezi mai mult

Ciupercuţe

Se dau prin răzătoare ouăle şi caşcavalul. Şunca se taie cuburi mici sau, la fel, se dă prin răzătoare. Se amestecă totul cu maioneză. Roşiile se taie jumătăţi, castraveţii - cercuri.  Se aranjează verdeaţa într-o farfurie întinsă. Se pun cercurile din castraveţi, pe care aranj ...

...vezi mai mult

Cartofi umpluţi cu ciuperci

1) Se încălzeşte cuptorul la 200 grade. 2) Cartofii se spală foarte bine, se ung cu sare şi ulei şi se coc 15-20 minute. 3) Se taie mărunt ciupercile, ceapa şi pătrunjelul. 4) Se răcesc cartofii, se taie în jumate şi se scoate mijlocul cu o linguriţă. 5) Amestecăm ceapa cu ciupe ...

...vezi mai mult

Budincă de legume

Se curăţă cartofii, ceapa, morcovul şi usturoiul. Se spală bostănelul. Usturoiul se taie mărunt, iar restul legumelor se dau printr-o răzătoare mare. Se amestecă legumele cu pesmeţi, ouă, pătrunjel, busuioc, sare şi piper până la obşinerea unui aluat consistent. Amestecul obţinut se pune p ...

...vezi mai mult

Franzelă cu caşcaval şi usturoi la cuptor

Se dau caşcavalul şi usturoiul printr-o răzătoare măruntă. Se amestecă cu untul înmuiat. Franzela se taie felii, dar nu până la urmă. Tăieturile se umplu cu compoziţia obţinută. Se înveleşte franzela în hârtie de staniol şi se dă în cuptorul încălzit la 200 g ...

...vezi mai mult

Jeleuri cu carne

Se pune carnea, morcovii curăţaţi şi ceapa la fiert într-o cratiţă cu 1,5 litri de apă şi se fierb timp de 1 oră.Cu 15 minute înainte să fie gata se adaugă frunzele de dafin, piperul şi sarea.Se înmoaie gelatina în 150ml de apă fiartă răcită și se lasă pentru câtva timp, ...

...vezi mai mult

Chec cu șuncă, broccoli și brânză

Se coace turta din aluat nisipos conform instrucţiunilro de pe ambalaj.Se scoate turta din cuptor.În interiorul ei se pun feliile de șuncă, caşcavalul ras și bucăţele de broccoli.Într-un castron separat se amestecă restul ingredientelor şi se toarnă deasupra. Checul se dă la cuptor pentru aproxim ...

...vezi mai mult

Chec cu cașcaval și crenvurști

1) Cașcavalul se dă printr-o răzătoare mare. Crenvurștii se taie cerculețe subțiri.  2) Se amestecă ouăle, chefirul cu 1/3 linguriță de sare până se obține o masă omogenă. Se adaugă făina și praful de copt, se amestecă pentru a evita formarea de noduli. 3) Se adaugă cașcavalul și cren ...

...vezi mai mult

Blinii cu şuncă şi caşcaval

Se amestecă chefirul cu sarea, zahărul şi soda alimentară. Se adaugă făina şi caşcavalul ras, amestecându-se bine. Aluatul obţinut se divizează pe porţii şi se întinde. În interior se pune umplutura (salamul sau iarăşi caşcaval, la dorinţă), iar marginile se lipesc.   Blinii ...

...vezi mai mult

Vinete cu carne de pui și cașcaval

1) Vinetele se taie felii. Se sărează, se condimentează cu ierburi italiene și se coc în cuptor la 180 grade.2) Se prăjește ceapa în jumătate din cantitatea de ulei. 3) Separat, se prăjește pieptul de pui prăji, tăiat cuburi de aproximativ 1,5 x1,5 cm.4) Se scot vinetele din cuptor, se acope ...

...vezi mai mult

Tartine delicioase

Salamul şi castravetele se taie cubuleţe. Se amestecă totul cu maioneză, sare, piper şi se pune pe felia de pâine.Caşcavalul se dă prin răzătoare şi se presoară deasupra. Tartina gata se dă la cuptor pentru un minut. Se serveşte fierbinte, presurată cu verdeaţă deasupra.   Poftă bună! ...

...vezi mai mult

Chec în straturi

  Compoziţia se va aranja neapărat pe hârtie de copt, pentru ca să nu se scurgă caşcavalul, după care se aranjează straturile: - ciupercile conservate tăiate;- brânza rasă;- orezul fiert sau semifiert;- tocătura din carne ( prăjită cu ceapă în prealabil);- fasolea verde congelată. ...

...vezi mai mult

Terci de hrişcă cu ciuperci

Ceapa se taie în jumătăţi de inele, iar usturoiul se taie mărunt. Ciupercile se taie în cuburi. Se prăjeşte cepa şi usuroiul în ulei vegetal. Se adaugă ciupercile şi se prăjesc timp de 5-7 minute. Se adaugă hrişca. Se toarnă 2 ceşti de apă fierbinte, sare şi piper. Se fierbe la ...

...vezi mai mult

Limba soacrei

“Limba soacrei” se mai numeşte o floare-cactus şi aceasta din motive evidente,  întrucât are forma plată asemănătoare limbii și este “țepoasă”! Se taie în lungimea lor vinetele, felii de grosimea unui deget și astfel se obțin “limbile”. Se sărează, ...

...vezi mai mult

Orez mexican

Orezul se fierbe în apa cu adaos de sare şi curcuma până la semigata. Legumele pregătite se taie cuburi şi se călesc (ceapa, morcovul, rădăcina de ţelină, ardeiul, fasolea) până la semigata. Se uneşte orezul cu legumele călite, porumbul şi mazărea conservată. Se adaugă sare, condimente ...

...vezi mai mult

Noi pe Facebook

© Copyright 2013 Linella MD. Toate drepturile rezervate. Developed by CA