ro | ru

Rețete din categoria: Copturi

Quiche cu praz, dovlecei şi somon

         Se taie prazul rondele fără frunzele cele verzi. Dovleceii se spală şi se taie cubuleţe. Într-o tigaie se încinge uleiul de masline şi la foc mic se călesc legumele. Se asezonează cu sare, piper şi se presară cimbru. Somonul se taie cubuleţe, se adaugă î ...

...vezi mai mult

TARTĂ CU PIEPT DE PUI, CEAPĂ VERDE ȘI CAȘCAVAL

  La prepararea acestei rețete pentru început se fierbe pieptul de pui și se taie cuburi mici. Ceapa verde se taie mărunt, iar cașcavalul se dă prin răzătoare cu găuri mai mășcate. Toate aceste 3 ingrediente: pieptul de pui, ceapa verde și cașcavalul ras, se amestecă într-un vas. &Ic ...

...vezi mai mult

Crenvurști în aluat

  Într-un pahar cu 100 ml. de lapte călduț adăugăm 1 lingură de zahăr, drojdiile și lăsăm pentru 10 minute până când apare spumă deasupra.    Într-un bol amestecăm oul cu restul zahărului , cu sarea și adăugăm laptele rămas, drojdiile, untul și amestecăm totu ...

...vezi mai mult

Rulouri de post cu gem

1. Amestecați făina cu apă, adaugați untul și framântați aluatul ca pentru tăiței. Împărțiți aluatul obținut în 3 părți și întindeți fiecare în forma unui blat rotund . Tăiați fiecare blat rotund în felii triunghiulare, cum ar fi pentru pizza, pentru a pune gem. 2. ...

...vezi mai mult

Chec cu mere

1. Untul de la temperatura camerii, se dă prin răzătoare și amestecați cu 1,5 cană de făină. Apoi în masa obținută turnați o jumătate de pahar de smântână, amestecați toată masa foarte bine. La sfârșit adăugați soda stinsă cu oțet. Amestecați aluatul cu mâna foarte bin ...

...vezi mai mult

Cookies cu ciocolată

1. Fărâmițați ciocolata în bucăți mai mici și topiți-o la o baie de aburi, după care adăugați untul. 2. Între timp amestecați zahărul cu ouăle. 3. După ce ciocolata și untul s-au topit, transformându-se într-o masă omogenă, scoateți imediat de pe foc si adăugați amest ...

...vezi mai mult

Brawnie cu ciocolată neagră

1. Topiţi untul cu ciocolata la bain-marie, amestecând din când în când. În nici un caz să nu lăsaţi amestecul să fiarbă. Trebuie doar să tempereze ciocolată, dar nu să-l supraâncălziţi. Odată ce untul și ciocolata s-au amestecat, scoateţi amestecul de pe foc şi lăsa ...

...vezi mai mult

Hachapuri cu brânză

Se bate oul într-un vas. Se adaugă laptele şi se bate din nou. Se adaugă făina, amestecându-se în continuu. Se dă prin răzătoare brânza, se adaugă în aluat şi se amestecă din nou. Tigaia se unge cu unt, se toarnă aluatul şi se prăjeşte la foc mic, până la căpăt ...

...vezi mai mult

Ruladă din carne în aluat ca acasă

Se încălzeşte cuptorul pînă la 180 grade Se prăjeşte pe ulei ceapa,usturoiul şi mărarul la foc încet În tocătură se pune şi se amestecă ceapa prăjită şi verdeaţa, se adaugă muştarul şi în mare parte oul bătut(se lasă puţin pentru ungerea aluatului), se adaugă sare ...

...vezi mai mult

Pâine din banane

Cuptorul se încingă pînă la 160°C. Untul se unge și o formă de chec se tapetează cu hârtie de copt (hârtia poate depăși cu 2cm marginea tavei). Făinurile, bicarbonatul, praful de copt și un vârf de sare se amestec  într-un bol mare. Bananele, siropul, ouăle și iau ...

...vezi mai mult

Brownie cu cremă de brânză şi vişine

Se fărâmiţează ciocolata şi se topeşte împreună cu untul. Separat se bat cu mixerul 2 ouă şi 50g de zahăr, adăugându-se puţină sare şi vanilie. Crema de brânză: Se amestecă brânza cu 100g de zahăr şi 2 ouă şi se bate cu mixerul până ce va ajunge la o consistenţ ...

...vezi mai mult

Şaorma de casă

Se taie fileul, se sărează, se condimentează şi se prăjeşte până e gata, dar nu prea uscat, ci suculent. Castraveţii se taie fâşii lungi. În acelaşi vas se adaugă ceapa tăiată mărunt şi roşiile.  Într-un vas separat se amestecă maioneza cu smântâna 1:1. Lavaş ...

...vezi mai mult

Lipii cu șuncă și cașcaval

  Pentru prima umplutură : felii de șuncă Pentru a doua umplutură : 200g brânză de vaci + 1 legătură de ierburi (mărar) + 1 lingură mare de smântână, sare și piper. Se bate smântâna cu ouă, sare, zahăr și praf de copt. Se adaugă  făina, după care se frăm&acir ...

...vezi mai mult

Chec cu morcovi şi mere

Se moaie stafidele în sucul de portocale, cu o zi înainte. Se amestecă făina cu praful de copt şi bicarbonatul stins în puţin oţet. Se bate bine zahărul cu uleiul şi se adaugă făina, scorţişoara, stafidele, morocul ras mărunt, mărul, coniacul şi coaja de portocală. Se amestecă totul en ...

...vezi mai mult

Banane coapte cu brânză

1. Se curăţă bananele, se taie în două şi se pun în tava, stropindu-se cu sucul de lămâie.  2. Se amestecă brânza cu iaurtul şi oul până la obţinerea unei mese omogene şi se toarnă peste banane.  3. Tava se dă în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.&n ...

...vezi mai mult

Risotto de post cu mazăre

Se taie ceapa mărunt şi ardeiul cubuleţe mici. Se rumenesc într-o tigaie antiaderentă, cu puţin ulei. Peste 1-2 minute se adaugă orezul şi se amestecă până ce capătă un aspect lucios.   Se adaugă treptat apă caldă, pe măsură ce o absoarbe, amestecând în continuu timp de 15 ...

...vezi mai mult

Prăjiţei cu chefir

Se frământă aluatul moale, dar să nu se lipească de mâini, se acoperă şi se lasă pentru 20 minute. Masa se presoară cu făină şi se întinde aluatul într-un dreptunghi cu grosimea de 1cm. Se taie dreptunghiuri nu prea mari, la mijloc se mai face o tăietură şi prin ea se &ic ...

...vezi mai mult

Muffins

1. Se bat ouăle cu zahărul până la obţinerea unei mese albe, omogene. Se adaugă untul topit, smântâna şi bicarbonatul stins cu oţet. Compoziţia se amestecă bine, adăungând fâina treptat.2. Formele pentru muffins se ung cu ulei, se umplu cu aluat (dar nu cu vârf). Se orneaz ...

...vezi mai mult

Bomboane de casă

Ciocolata amară se rupe bucăţele şi se topeşte cu lapte (în cuptorul cu microunde sau pe o baie de aburi). Caisele şi nucile se fărâmă mărunt (se poate şi în blender).Se amestecă ciocolata topită, nucile, caisele şi mierea. Compoziţia se răceşte şi se formează biluţe mici, se ...

...vezi mai mult

Khachapuri pentru leneşi

1. Se dă caşcavalul printr-o răzătoare măruntă.2. Mărarul se taie mărunt.3. Se amestecă caşcavalul, smântâna, oul, făina şi mărarul. Condimentăm cu sare şi piper. Se amestecă bine.4. Amestecul obţinut se toarnă în tigaia cu ulei încins.5. Prăjim pe ambele părți câte 10 ...

...vezi mai mult

Baclava cu nuci şi miere

Se prăjesc nucile tocate, adăugând un pic de scorțișoară. Aluatul foitaj se desface şi se întinde pe o tava. Deasupra se pun nucile şi se acoperă co o altă foaie de foitaj. Procedura se repetă de 3 ori. Stratul superior se taie romburi. Coptura se dă la cuptor pentru 15-20 de minute.Separat, ...

...vezi mai mult

Rulouri cu cremă de brânză și creveți

1. Creveții se fierb în apă sărată timp de 5 minute, după care se curăță.  2. Lavașul se unge cu crema de brânză. Deasupra se pun creveții și se rulează. Rulourile obținute se taie. La dorință, se pot orna cu mărar sau alte verdețuri.   Poftă bună! ...

...vezi mai mult

Șnițel franțuzesc

1.Carnea se taie bucățele egale, ca pentru bătute și se bate, se sărează și se pune pe o tavă de copt unsă cu ulei, așa încât să rămână ceva loc între bucăți. 2.Ceapa se taie semicercuri,se pune deasupra la carne și s eunge cu maioneză. Următorul strat va fi compus din sem ...

...vezi mai mult

Coșulețe cu ouă

Se încălzește cuptorul la 200 ° C. Se taie vârfui chiflelor și se golesc de conținut (atât cât să rămână suficient spațiu pentru un ou întreg).  Se pun chiflele pe o tava acoperită cu hârtie de copt și în fiecare din ele se pune câte un ou băt ...

...vezi mai mult

Ștrudel austriac cu vișine

1. Se amestecă bine toate ingredientele pentru aluat și se pun în frigider pentru 2 ore. Între timp, se scot sâmburii vișinelor și se lasă un pic pe un suport, să lase sucul. 2. Merele se curăță de coajă, se taie cuburi și se prăjesc ușor pe o tigaie, în care se adaugă scorțișoa ...

...vezi mai mult

Desert cu brânză şi fructe

Se amestecă brânza cu 1,5 lingurițe zahăr tos. Aparte se amestecă și smântâna cu 1,5 lingurițe zahăr pudră. Fructele se spală și se pun în tava. Se pregătește gelatina (conform instrucțiunilor de pe ambalaj) Se amestecă brânza cu smântâna până se obțin ...

...vezi mai mult

Desert cu brânză și vișine

Se înmoaie caisele uscate timp de o oră în apă rece. Se mărunțesc cu blenderul, se adaugă oul, iaurtul și se amestecă din nou.   Se adaugă restul ingredientelor uscate și se amestecă bine.  Compoziția se pune la copt pentru 15 minute, la o temperatură de 160 grade, după care se la ...

...vezi mai mult

Gogonași – păpănași

Nu știm dacă să le spunem “gogoșei” sau “păpănași“. Unii le mai zic “gogoașe”, căci sunt rotunde şi se frig în ulei, pe tigaie sau în ceaun. Se pun toate ingredientele într-un vas mai mare, mai adânc și se amestecă împreună cu o lingură de ...

...vezi mai mult

Draniki (clătite din cartofi)

Se spală cartofii, se curăţă şi se spală din nou, după care se dau prin răzătoare. Ceapa, la fel, se curăţă, se dă prin răzătoare şi se amestecă cu cartofii. În compoziţia obţinută se adaugă ou, făină, sare, piper şi se amesteca bine pâna se omogenizează. În tigaia fierbi ...

...vezi mai mult

Tartă cu căpșuni

1. Se curăță și se spală fructele, după care se presară cu 2 lingurițe de zahăr și una de zahăr vanilat și se  pun la rece.2. Aluatul: se amestecă bine cu mixerul untul și zahărul pudră, până se face spumă. Se adaugă oul și apoi se presoară făina deasupra.3 Compoziția se amestecă &ici ...

...vezi mai mult

Aluat foitaj cu mere “Rozete”

Merele se curăţă de mijlocul necomestibil, după care se taie felioare cu o grosime de 2mm.   Se aduc la fierbere 200 ml de apă cu zahăr într-o cratiţă, după care se adaugă feliile de mere pentru 2-3 minute, ca să se înmoaie.  Aluatul decongelat se aduce la grosimea de 1-2mm ş ...

...vezi mai mult

Noi pe Facebook

© Copyright 2013 Linella MD. Toate drepturile rezervate. Developed by CA