Ingrediente pentru5 persoane
250g zahăr
250g ulei
1 ceaşcă morcov ras
1 ceaşcă măr ras
1/2 ceaşcă stafide
1/2 ceaşcă suc de portocale
3 ceşti făină
1 linguriţă bicarbonat
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
1/3 ceaşcă coniac
1 linguriţă coajă de portocală rasă
Mod de preparare
Se moaie stafidele în sucul de portocale, cu o zi înainte. Se amestecă făina cu praful de copt şi bicarbonatul stins în puţin oţet. Se bate bine zahărul cu uleiul şi se adaugă făina, scorţişoara, stafidele, morocul ras mărunt, mărul, coniacul şi coaja de portocală. Se amestecă totul energic, cu ajutorul unei linguri de lemn. Tavaua se unge şi se acoperă cu o hârtie de copt. Se toarnă aluatul în tava şi se dă la cuptor la foc mediu pentru 50 minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă 15 minute să se răcorească în tava. După 15 minute se scoate din tava şi se feliază.
Poftă bună.
Chec cu morcovi şi mere
Autor: Linella
Categorie: Copturi
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Aluat foitaj cu mere “Rozete” |
Tartă cu căpșuni |
Draniki (clătite din cartofi) |
Gogonași – păpănași |
Desert cu brânză și vișine |
Desert cu brânză şi fructe |
Ștrudel austriac cu vișine |
Coșulețe cu ouă |
Șnițel franțuzesc |
Rulouri cu cremă de brânză și creveți |
Baclava cu nuci şi miere |
Khachapuri pentru leneşi |
Bomboane de casă |
Muffins |
Prăjiţei cu chefir |
Risotto de post cu mazăre |
Banane coapte cu brânză |
Lipii cu șuncă și cașcaval |
Şaorma de casă |
Brownie cu cremă de brânză şi vişine |
Pâine din banane |
Ruladă din carne în aluat ca acasă |
Hachapuri cu brânză |
Brawnie cu ciocolată neagră |
Cookies cu ciocolată |
Chec cu mere |
Rulouri de post cu gem |
Crenvurști în aluat |
TARTĂ CU PIEPT DE PUI, CEAPĂ VERDE ȘI CAȘCAVAL |
Quiche cu praz, dovlecei şi somon |
Noi pe Facebook