Ingrediente pentru1 persoană
• 0,5l chefir
• 2 ouă
• 4 linguri de zahăr (după gust, se poate de făcut mai dulci)
• 3-4 linguri ulei
• 0,5 linguriţă sare
• 0,5 linguriţă bicarbonat de sodiu stins
• 5-6 pahare făină (dacă aluatul se lipeşte de mâini, se mai adaugă făină)
• la dorinţă - zahăr vanilat sau scorţişoară
Mod de preparare
Se frământă aluatul moale, dar să nu se lipească de mâini, se acoperă şi se lasă pentru 20 minute.
Masa se presoară cu făină şi se întinde aluatul într-un dreptunghi cu grosimea de 1cm.
Se taie dreptunghiuri nu prea mari, la mijloc se mai face o tăietură şi prin ea se întoarce unul din capetele dreptunghiului. Copturile se prăjesc în ulti încins pe ambele părţi. Uleiul treie suficient. În caz că nu ajunge, se adaugă. Când sunt gata, prăjiţeii se presoară cu pudră.
Poftă bună!
Приятного аппетита!
Prăjiţei cu chefir
Autor: Linella
Categorie: Copturi
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Aluat foitaj cu mere “Rozete” |
Tartă cu căpșuni |
Draniki (clătite din cartofi) |
Gogonași – păpănași |
Desert cu brânză și vișine |
Desert cu brânză şi fructe |
Ștrudel austriac cu vișine |
Coșulețe cu ouă |
Șnițel franțuzesc |
Rulouri cu cremă de brânză și creveți |
Baclava cu nuci şi miere |
Khachapuri pentru leneşi |
Bomboane de casă |
Muffins |
Risotto de post cu mazăre |
Banane coapte cu brânză |
Chec cu morcovi şi mere |
Lipii cu șuncă și cașcaval |
Şaorma de casă |
Brownie cu cremă de brânză şi vişine |
Pâine din banane |
Ruladă din carne în aluat ca acasă |
Hachapuri cu brânză |
Brawnie cu ciocolată neagră |
Cookies cu ciocolată |
Chec cu mere |
Rulouri de post cu gem |
Crenvurști în aluat |
TARTĂ CU PIEPT DE PUI, CEAPĂ VERDE ȘI CAȘCAVAL |
Quiche cu praz, dovlecei şi somon |
Noi pe Facebook