Ingrediente pentru5 persoane
1 pahar de zahăr
2 ouă de găină
75g unt
1 pahar smântână
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1,5 pahare făină de grâu
1 pahar stafide deschise la culoare
50g nuci greceşti
50g zahăr pudră
Mod de preparare
1. Se bat ouăle cu zahărul până la obţinerea unei mese albe, omogene. Se adaugă untul topit, smântâna şi bicarbonatul stins cu oţet. Compoziţia se amestecă bine, adăungând fâina treptat.
2. Formele pentru muffins se ung cu ulei, se umplu cu aluat (dar nu cu vârf). Se ornează cu stafide şi nuci.
3. Se dau la cuptorul preâncălzit la 180 grade pentru 20 de minute. Când sunt gata, brioşele se răcesc şi se presoară cu zahăr pudră.
În loc de unt se poate folosi margarină, iar în loc de smântână - chefir.
Приятного аппетита!
Muffins
Autor: Linella
Categorie: Copturi
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Aluat foitaj cu mere “Rozete” |
Tartă cu căpșuni |
Draniki (clătite din cartofi) |
Gogonași – păpănași |
Desert cu brânză și vișine |
Desert cu brânză şi fructe |
Ștrudel austriac cu vișine |
Coșulețe cu ouă |
Șnițel franțuzesc |
Rulouri cu cremă de brânză și creveți |
Baclava cu nuci şi miere |
Khachapuri pentru leneşi |
Bomboane de casă |
Prăjiţei cu chefir |
Risotto de post cu mazăre |
Banane coapte cu brânză |
Chec cu morcovi şi mere |
Lipii cu șuncă și cașcaval |
Şaorma de casă |
Brownie cu cremă de brânză şi vişine |
Pâine din banane |
Ruladă din carne în aluat ca acasă |
Hachapuri cu brânză |
Brawnie cu ciocolată neagră |
Cookies cu ciocolată |
Chec cu mere |
Rulouri de post cu gem |
Crenvurști în aluat |
TARTĂ CU PIEPT DE PUI, CEAPĂ VERDE ȘI CAȘCAVAL |
Quiche cu praz, dovlecei şi somon |
Noi pe Facebook