Ingrediente pentru1 persoană
450g smântână grasă
300g biscuiţi
100g unt
300g de lapte condensat
10g jelatină
3/4 panar de apă fiartă răcită
Mod de preparare
1. Se acoperă forma pentru tort cu hârtie de copt.
2. Biscuiţii se mărunţesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia nu trebuie să fie nici prea grasă, nici prea uscată. Masa obţinută se întinde în forma de copt, presându-se bine şi se dă la frigider pentru jumătate de oră.
3. Se amestecă smântâna cu laptele condensat, în cantitate mai mare sau mai mică, după gust.
4. Se toarnă 3/4 pahar de apă peste jeatină şi se lasă 10 minute să se umfle. După aceasta se topeşte deasupra unei băi cu aburi până ce se dizolvă cu totul.
5. Jelatina se adaugă treptat în masa din smântână şi lapte condensat, amestecând bine. După aceasta se toarnă în formă şi se dă la frigider să se răcească complet.
La sfârşit, se poate orna cu pomuşoare, fructe, ciocolată rasă sau nuci.
Poftă bună!
Cheesecake cu lapte condensat
Autor: Linella
Categorie: Dulciuri
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Panna cotta cu căpșuni |
Sorbet din banane şi citrice |
Tort cu Smântână |
Parfait de zmeură cu piersici și ciocolată |
Prăjitură "Bounty" |
Clătite "Tiramisu" |
Tort de casă cu lapte condensat |
Tort „Pavlov” |
Pere coapte în aluat |
Nucușoare |
Gogoașe în ciocolată |
Тоrt “Coctail de Paris” |
Desert din puding cu frişcă şi biscuiţi |
Umpluturi dulci pentru clătite |
Griliaj de casă |
Cheesecake din ciocolată şi cafea |
Clătite cu piersici |
Desert delicios din brânză (fără coacere) |
Homemade Bounty |
Desert din banană și chefir |
Brioșă de ciocolată cu centru lichid |
Budincă de clătite și mere |
Tiramisu cu Mango |
Tiramisu cremos cu fructe |
Prăjitură Brownie Cheesecake |
Chec cu ciocolată |
Noi pe Facebook