Ingrediente pentru1 persoană
3 linguri de miere
150g zahăr
3 linguri de ulei
180 ml apă fierbinte
500g făină
1 linguriţă sare
Pentru cremă:
250g unt
600ml lapte
3 ouă
1 linguri de făină
1 pahare de zahăr
vanilie
100g de migdale mărunţite
Mod de preparare
Se amestecă mierea, zahărul, uleiul şi apa şi se pun la fiert. Când amestecul fierbe, se ia de pe foc şi se adaugă făina amestecată cu bicarbonat de sodă. Aluatul obţinut se împarte în 6-7 părţi, se întinde în turte subţiri şi se coace fiecare în parte în cuptor la 180 grade, până la obţinerea unei culori aurii.
Pentru cremă se bat ouăle cu zahăr, se adaugă făină, se diluează cu lapte rece şi se pune la fiert, amestecând în continuu până ce masa devine vâscoasă. Se ia de pe foc, se răceşte un pic şi se adaugă nucile şi vanilia.
Când crema aproape s-a răcit, se adaugă untul şi se amestecă bine cu mixerul, la viteză mică.
Se ung turtele cu crema încă caldă şi se lasă să se îmbibe bine.
Poftă bună!
Тоrt “Coctail de Paris”
Autor: Linella
Categorie: Dulciuri
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Panna cotta cu căpșuni |
Sorbet din banane şi citrice |
Tort cu Smântână |
Parfait de zmeură cu piersici și ciocolată |
Prăjitură "Bounty" |
Clătite "Tiramisu" |
Tort de casă cu lapte condensat |
Tort „Pavlov” |
Pere coapte în aluat |
Nucușoare |
Gogoașe în ciocolată |
Cheesecake cu lapte condensat |
Desert din puding cu frişcă şi biscuiţi |
Umpluturi dulci pentru clătite |
Griliaj de casă |
Cheesecake din ciocolată şi cafea |
Clătite cu piersici |
Desert delicios din brânză (fără coacere) |
Homemade Bounty |
Desert din banană și chefir |
Brioșă de ciocolată cu centru lichid |
Budincă de clătite și mere |
Tiramisu cu Mango |
Tiramisu cremos cu fructe |
Prăjitură Brownie Cheesecake |
Chec cu ciocolată |
Noi pe Facebook