Ingrediente pentru6 persoane
Pentru decor:
Mod de preparare
Se fierb legumele şi se răcesc. Se curăţă şi se dau printr-o răzătoare medie (dintr-o bucată de morcov se taie steluţa pentru brad). La dorinţă, pentru un gust mai special, cartofii pot fi înlocuiţi cu mere. Heringul se curăţă şi se taie cubuleţe. Când toate ingredientele sunt gata, le aranjăm în straturi pe un vas întins (cu grosimea de 1cm fiecare), în formă de brăduţ, în următoarea ordine:
- cartofii, acoperiţi cu maioneză;
- heringul cu ceapa + un strat subţire d emaioneză;
- morcovul;
- sfecla acoperită cu un strat mai gros de maioneză, întinsă atent.
După aceasta, se începe decorarea brăduţului: se aranjează mărarul sub formă de crenguţe, se pune steaua din morcov în vârf, după care se dă printr-o răzătoare măruntă gălbenuşul şi albuşul de ou, separat. Albuşuls e foloseşte ca bază pentru viitoarea ghirlandă. Ghirlanda propriu-zisă se face din boabele de porumb. Gălbenuşul va servi ca bază pentru globurile din boabe de rodie.
Sărbători fericite!
Salată de Anul Nou
Autor: Linella
Categorie: Salate
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Salată de ouă |
Salată cu ciuperci “Asorti” |
Salată de ton rapidă |
Salată Cubaneză cu pui |
Salată în straturi |
Salată |
Salată regească |
Salată LADY |
Salată "Săgeţile lui Cupidon" |
Salată din file de găină cu mere |
Salată rapidă |
Noi pe Facebook