Ingrediente pentru1 persoană
1,25 pahare de făină
1 lingură de cacao praf
1,25 lingurițe de praf de copt
1/4 linguriță de sare
1/4 pahar de zahăr
3 linguri de zahăr brun
1/3 pahar de pastă de ciocolată (Nutella)
3 linguri de un înmuiat
1 ou mare
1/2 lingurițăd e vanilie
1/2 pahar de lapte
Glazura:
1 pahar de zahăr pudră
2,5 linguri de cremă de ciocolată
4-6 lingurițe de lapte
1/2 linguriță de vanilie
Nuci fărâmițate și confetti
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 200 grade. Într-un vas se amestecă făina, cacao, praful de copt și sarea. În alt vas se amestecă cele 2 feluri de zahăr cu crema de ciocolată și untul. Se bate un ou și se adaugă vanilie. Treptat se unesc ambele compoziții. Se îpune aluatul în forme pentru gogoșele, umplându-le la 3/4. Formele se ung în prealabil cu unt. Se coc 7-9 minute. Se scot și se lasă la răcit 5 minute în forme. după care gogoașele se scot din formă cu un cuțit. Se răcesc complet.
Într-un vas mic se amestecă zahărul pudră, 2,5 linguri de Nutella, laptele și vanilia. Se ung gogoașele cu cremă și se acoperă cu nuci sau confetti.
Poftă bună!
Gogoașe în ciocolată
Autor: Linella
Categorie: Dulciuri
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Panna cotta cu căpșuni |
Sorbet din banane şi citrice |
Tort cu Smântână |
Parfait de zmeură cu piersici și ciocolată |
Prăjitură "Bounty" |
Clătite "Tiramisu" |
Tort de casă cu lapte condensat |
Tort „Pavlov” |
Pere coapte în aluat |
Nucușoare |
Тоrt “Coctail de Paris” |
Cheesecake cu lapte condensat |
Desert din puding cu frişcă şi biscuiţi |
Umpluturi dulci pentru clătite |
Griliaj de casă |
Cheesecake din ciocolată şi cafea |
Clătite cu piersici |
Desert delicios din brânză (fără coacere) |
Homemade Bounty |
Desert din banană și chefir |
Brioșă de ciocolată cu centru lichid |
Budincă de clătite și mere |
Tiramisu cu Mango |
Tiramisu cremos cu fructe |
Prăjitură Brownie Cheesecake |
Chec cu ciocolată |
Noi pe Facebook