ro | ru

Ingrediente pentru1 persoană

  • 2 linguri d eulei de măsline
  • o ceapă medie
  • 3 căţei de usturoi
  • 220g morcovi
  • 1/2 de ţelină
  • 2 bucăţi de piept de pui
  • 1 linguriţă de busuioc uscat
  • 1 lingură de pătrunjel uscat
  • 1/2 linguriţă de cimbru uscat
  • 1 frunză de dafin
  • 10-15 boabe de piper negru
  • 1 lingură de sare
  • 170g tăiţei

Mod de preparare

1 ) Se taie ceapa mărunt, usturoiul se pisează şi se prăjesc într-o tigaie adâncă cu 2 linguri de ulei de măsline. În acest timp se spală şi se taie morcovii, ţelina şi se adaugă în tigaie.
2 ) Într-o cratiţă se pune pieptul de pui deasupra legumelor tăiate ca pentru supă, împreună cu frunza de dafin, busuioc, pătrunjel, cimbru şi piper. Deasupra turnăm 8 pahare de apă, se acoperă cratiţa cu un capac şi se aduce la fierbere, la foc mare, după care facem focul mic şi lăsăm să fiarbă timp de o oră. Asigurați-vă că apa fierbe încontinuu timp de o oră. Dacă temperatura va fi prea scăzută, puul nu va fi uşor de separat în fibre.
3 ) După ce a fiert carnea, se scoate din cratiţă şi se desface în fâşii cu ajutorul unei furculiţe. Se sărează bulionul, după care se adaugă tăiţeii şi se fierb timp de 7 minute la temperatură maximă. După aceasta, punem carnea înapoi în cratiţă şi adăugăm încă 2 pahare de apă. În funcţie de necesitate, se mai adaugă sare în supă. 

Poftă mare!

Zeamă cu piept de pui şi tăiţei

Autor: Linella

 

Categorie: Supe, ciorbe, borşuri

Timp de preparare:
1h 00min

Rating:

7272727272

FAVORITĂ

Grad de dificultate:

Ușor Mediu Dificil
Rețete asemănătoare

SOLEANCA (CIORBA RUSEASCA)

7373737373

0h 30min

Ciorbă de fasole cu salam şi roşii

8686868686

0h 30min

Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume

124124124124124

1h 20min

Supă cremă din dovleac şi pere

131131131131131

0h 40min

Noi pe Facebook

© Copyright 2013 Linella MD. Toate drepturile rezervate. Developed by CA