Ingrediente pentru1 persoană
2 pahare de făină;
1 cutie de lapte condensat;
2 ouă;
120g zahăr;
100g unt sau margarină;
100g de nuci (după gust);
2 linguri de ulei (pentru ungerea formelor);
1/3 linguriță de bicarbonat de sodiu;
1/3 linguriță de oțet;
un vârf de cuțit de sare.
Mod de preparare
1. Se amestecă untul (semitotpit, la temperatura camerei) cu zahărul și sarea.
2. Ouăle se bat și se adaugă la aluat.
3. Se adaugă bicarbonatul de sodă stins cu oțet și se amestecă.
4. Se adaugă făina cernută. Amestecăm totul foarte bine. Aluatul obținut trebuie să fie elastic.
5. Se ung cu ulei formele pentru copt. Se rup bucățele mici de aluat cu mâinile umede și se așează în forme. Se coc până la rumenire. Marginile neuniforme se taie cu cuțitul.
6. Se umplu biscuiții obținuți cu lapte condensat fiert și se lasă să se îmbibe 20-30 de minute.
Poftă mare!
Nucușoare
Autor: Linella
Categorie: Dulciuri
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Panna cotta cu căpșuni |
Sorbet din banane şi citrice |
Tort cu Smântână |
Parfait de zmeură cu piersici și ciocolată |
Prăjitură "Bounty" |
Clătite "Tiramisu" |
Tort de casă cu lapte condensat |
Tort „Pavlov” |
Pere coapte în aluat |
Gogoașe în ciocolată |
Тоrt “Coctail de Paris” |
Cheesecake cu lapte condensat |
Desert din puding cu frişcă şi biscuiţi |
Umpluturi dulci pentru clătite |
Griliaj de casă |
Cheesecake din ciocolată şi cafea |
Clătite cu piersici |
Desert delicios din brânză (fără coacere) |
Homemade Bounty |
Desert din banană și chefir |
Brioșă de ciocolată cu centru lichid |
Budincă de clătite și mere |
Tiramisu cu Mango |
Tiramisu cremos cu fructe |
Prăjitură Brownie Cheesecake |
Chec cu ciocolată |
Noi pe Facebook