Ingrediente pentru6 persoane
Mod de preparare
Se prăjesc nucile tocate, adăugând un pic de scorțișoară. Aluatul foitaj se desface şi se întinde pe o tava. Deasupra se pun nucile şi se acoperă co o altă foaie de foitaj. Procedura se repetă de 3 ori. Stratul superior se taie romburi. Coptura se dă la cuptor pentru 15-20 de minute.
Separat, într-o tigaie se toarnă mierea și untul. Apoi se adaugă zahărul, extractul de vanilie și puțină apă. Siropul se încălzește deasupra unei băi cu aburi, amestecându-se în continuu.
După ce se scoate baclavaua din cuptor, se acoperă cu siropul de miere şi se lasă să se îmbibe bine.
Baclava cu nuci şi miere
Autor: Linella
Categorie: Copturi
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Aluat foitaj cu mere “Rozete” |
Tartă cu căpșuni |
Draniki (clătite din cartofi) |
Gogonași – păpănași |
Desert cu brânză și vișine |
Desert cu brânză şi fructe |
Ștrudel austriac cu vișine |
Coșulețe cu ouă |
Șnițel franțuzesc |
Rulouri cu cremă de brânză și creveți |
Khachapuri pentru leneşi |
Bomboane de casă |
Muffins |
Prăjiţei cu chefir |
Risotto de post cu mazăre |
Banane coapte cu brânză |
Chec cu morcovi şi mere |
Lipii cu șuncă și cașcaval |
Şaorma de casă |
Brownie cu cremă de brânză şi vişine |
Pâine din banane |
Ruladă din carne în aluat ca acasă |
Hachapuri cu brânză |
Brawnie cu ciocolată neagră |
Cookies cu ciocolată |
Chec cu mere |
Rulouri de post cu gem |
Crenvurști în aluat |
TARTĂ CU PIEPT DE PUI, CEAPĂ VERDE ȘI CAȘCAVAL |
Quiche cu praz, dovlecei şi somon |
Noi pe Facebook