Ingrediente pentru6 persoane
300g carne de vită (felii)
20g gelatină
200g de morcovi
100g ceapă
2 ouă fierte
frunze de dafin
piper boabe
sare
verdeață
afine pentru decor
Mod de preparare
Se pune carnea, morcovii curăţaţi şi ceapa la fiert într-o cratiţă cu 1,5 litri de apă şi se fierb timp de 1 oră.
Cu 15 minute înainte să fie gata se adaugă frunzele de dafin, piperul şi sarea.
Se înmoaie gelatina în 150ml de apă fiartă răcită și se lasă pentru câtva timp, cât este indicat pe ambalaj.
După aceasta, se scurge bulionul (vom avea nevoie doar de 500ml), se adaugă gelatina şi se aduce la fierbere, dar nu se fierbe.
Se separă gălbenuşul de albuş. Albuşurile se taie cubuleţe (de gălbenuşuri nu vom avea nevoie). Se taie morcovii şi carnea cubuleţe şis e amestecă cu albuşurile. În formele pregătite se pun afinele şi verdeaţa, după care restul ingredientelor. Se acoperă cu bulion şi se dau la frigider până nu se răcesc (în jur de 5-7 ore).
Jeleuri cu carne
Autor: Linella
Categorie: Aperitive
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Orez mexican |
Limba soacrei |
Terci de hrişcă cu ciuperci |
Chec în straturi |
Tartine delicioase |
Vinete cu carne de pui și cașcaval |
Blinii cu şuncă şi caşcaval |
Chec cu cașcaval și crenvurști |
Chec cu șuncă, broccoli și brânză |
Franzelă cu caşcaval şi usturoi la cuptor |
Budincă de legume |
Cartofi umpluţi cu ciuperci |
Ciupercuţe |
Bărcuţe din cartofi umpluţi |
Umpluturi sărate pentru clătite |
Turnulețe cu vinete |
Quiche Lorraine cu caşcaval şi praz |
Julien rapid dar delicios |
Hot Dog TWIST (VIDEO) |
Frittata cu brânză și legume |
Bărcuțe din aluat foietaj |
Noi pe Facebook