Ingrediente pentru4 persoane
4 pere
o foaie de aluat foitaj
4 pahare de apă
2 pahare de zahăr
1 pahar de miere
o jumătate de lămâie
vanilie
3 bucăţi de scorţişoară
6-8 cuișoare
Mod de preparare
Se curăţă perele de coajă. Într-o cratiță medie se dizolvă zahărul şi mierea cu apă . Se aduce la fierbere, la foc mediu.
După ce zahărul s-a dizolvat, se adaugă perele, vanilia, o jumătate de lămâie, scorţişoara şi cuişoare. Se fierb perele 20-40 de minute (până când furculiţa va intra cu uşurinţă).
Se încălzește cuptorul la 190 de grade. După ce perele s-au înmuiat, se scot din cratiţă și se lasă să se răcească un pic.
Aluatul se taie în fâșii înguste. Perele răcite se înfăşoară în aluat. Capătul fâşiei de aluat se prinde de codiţă.
Se pun perele într-o tava, acoperită cu hârtie de copt, şi se coc timp de 15-20 de minute, până se rumenesc.
La foc mediu, se fierbe siropul și se toarnă în farfurie. Perele se pun peste sirot şi se revesc.
Poftă bună!
Pere coapte în aluat
Autor: Linella
Categorie: Dulciuri
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Panna cotta cu căpșuni |
Sorbet din banane şi citrice |
Tort cu Smântână |
Parfait de zmeură cu piersici și ciocolată |
Prăjitură "Bounty" |
Clătite "Tiramisu" |
Tort de casă cu lapte condensat |
Tort „Pavlov” |
Nucușoare |
Gogoașe în ciocolată |
Тоrt “Coctail de Paris” |
Cheesecake cu lapte condensat |
Desert din puding cu frişcă şi biscuiţi |
Umpluturi dulci pentru clătite |
Griliaj de casă |
Cheesecake din ciocolată şi cafea |
Clătite cu piersici |
Desert delicios din brânză (fără coacere) |
Homemade Bounty |
Desert din banană și chefir |
Brioșă de ciocolată cu centru lichid |
Budincă de clătite și mere |
Tiramisu cu Mango |
Tiramisu cremos cu fructe |
Prăjitură Brownie Cheesecake |
Chec cu ciocolată |
Noi pe Facebook