Ingrediente pentru4 persoane
Mod de preparare
1. Piersicile se spală, coaja tăindu-se transversal, în formă de cruce. Fructele se scufundă în apă clocotită timp de câteva secunde, după care se curăță de coajă, iar pulpa se toacă mărunt.
2. Se bat gălbenușurile într-un bol metalic deaupra unei cratițe fierbinți cu apă cu zahăr, zahăr vanilat și suc (lichior), timp de 5 minute.
3. Se ia vasul din cratița cu aburi, amestecându-se în continuare într-un vas cu apă rece, până ce amestecul s-a răcit. Se bate smântâna, după care se adaugă gemul, fructele și fulgii de ciocolată.
4. Se pune totul într-o formă dreptunghică, căptușită cu folie alimentară, cu capacitatea de 1,2 l.
5. Compoziția se lasă în congelator peste noapte.
5. Cu 10 minute înainte de consum, forma se pune deasupra unui vas cu apă fierbinte și se răstoarnă pe farfurie.
Poftă bună!
Parfait de zmeură cu piersici și ciocolată
Autor: Linella
Categorie: Dulciuri
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Panna cotta cu căpșuni |
Sorbet din banane şi citrice |
Tort cu Smântână |
Prăjitură "Bounty" |
Clătite "Tiramisu" |
Tort de casă cu lapte condensat |
Tort „Pavlov” |
Pere coapte în aluat |
Nucușoare |
Gogoașe în ciocolată |
Тоrt “Coctail de Paris” |
Cheesecake cu lapte condensat |
Desert din puding cu frişcă şi biscuiţi |
Umpluturi dulci pentru clătite |
Griliaj de casă |
Cheesecake din ciocolată şi cafea |
Clătite cu piersici |
Desert delicios din brânză (fără coacere) |
Homemade Bounty |
Desert din banană și chefir |
Brioșă de ciocolată cu centru lichid |
Budincă de clătite și mere |
Tiramisu cu Mango |
Tiramisu cremos cu fructe |
Prăjitură Brownie Cheesecake |
Chec cu ciocolată |
Noi pe Facebook