Ingrediente pentru4 persoane
Ingrediente pentru sniţel:
• 2 bucăţi de piept de pui;
• 3-4 linguri de ulei de măsline;
• 2-3 ouă de găină;
• pesmeţi;
• făină de grâu;
Ingrediente pentru orez:
• o cană de orez;
• o ceapă medie/mare;
• 2 morcovi de mărime medie;
• o treime dintr-un pachet de unt;
• o legătură de pătrunjel;
• un litru de supă de pui.
Mod de preparare
Şniţelul
Se feliază pieptul de pui, se presară cu sare și piper, se stropeşte cu ulei de măsline și se lasă la rece timp de o oră. Se bat feliile de pui, după care se trec prin făina cu ou bătut și pesmeți. Se prăjesc pe-o parte și pe alta până se fac aurii.
Orezul
Se toacă ceapa, morcovul și niște pătrunjel. Se călesc ceapa și morcovul în unt, într-un vas mai adânc, după care se adaugă orezul, se domoleşte focul și se amestecă în continuu în timp ce tot turnăm din supa de pui peste orezul cu legume.
Se lasă pentru 25 minute, după care se adaugă pătrunjelul proaspăt și se lasă un pic sub capac, să prindă savoare.
(Dacă vă place, stropiți orezul cu niște suc de lămâie, sau adăugați o linguriţă de vin alb, sec, în timp ce-l preparați)
Poftă bună!
Şniţel de pui cu orez și legume
Autor: Linella
Categorie: Mâncăruri din carne
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Pârjoale din carne de pui cu dovleac și orez |
Carne de vită cu prune uscate |
Iepure de casă prăjit cu legume |
Frigărui de pui cu portocale |
Cosțițe de porc la cuptor |
Rulada WELLINGTON |
DOVLECEI LA CUPTOR CU CARNE ȘI ROȘII |
ROȘII UMPLUTE CU CARNE |
JULIEN CU PUI ŞI CIUPERCI |
Carne de vită cu ardei dulce și portocală în ulcică |
Piept de pui în sos de coacăză |
Noi pe Facebook