Ingrediente pentru1 persoană
Mod de preparare
Se spală cartofii, se curăţă şi se spală din nou, după care se dau prin răzătoare. Ceapa, la fel, se curăţă, se dă prin răzătoare şi se amestecă cu cartofii. În compoziţia obţinută se adaugă ou, făină, sare, piper şi se amesteca bine pâna se omogenizează.
În tigaia fierbinte cu ulei se pune amestecul din cartofi cu ajutorul unei linguri, sub formă de clătite rotunde, fie mai mici sau mai mari.
Clătitele se prăjesc timp de aproximativ 2-3 minute, până se rumenesc, după care se întorc pe cealaltă parte şi se mai prăjesc vreo 1-2 minute, la foc un pic mai puternic decât de obicei. Căldura de la aragaz se reduce treptat, clătitele se acoperă şi se mai ţin pe plită timp de 3-4 minute.
Se servesc cu smântână. Poftă bună!
Sursa: www.gotovim-doma.ru
Draniki (clătite din cartofi)
Autor: Linella
Categorie: Copturi
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Aluat foitaj cu mere “Rozete” |
Tartă cu căpșuni |
Gogonași – păpănași |
Desert cu brânză și vișine |
Desert cu brânză şi fructe |
Ștrudel austriac cu vișine |
Coșulețe cu ouă |
Șnițel franțuzesc |
Rulouri cu cremă de brânză și creveți |
Baclava cu nuci şi miere |
Khachapuri pentru leneşi |
Bomboane de casă |
Muffins |
Prăjiţei cu chefir |
Risotto de post cu mazăre |
Banane coapte cu brânză |
Chec cu morcovi şi mere |
Lipii cu șuncă și cașcaval |
Şaorma de casă |
Brownie cu cremă de brânză şi vişine |
Pâine din banane |
Ruladă din carne în aluat ca acasă |
Hachapuri cu brânză |
Brawnie cu ciocolată neagră |
Cookies cu ciocolată |
Chec cu mere |
Rulouri de post cu gem |
Crenvurști în aluat |
TARTĂ CU PIEPT DE PUI, CEAPĂ VERDE ȘI CAȘCAVAL |
Quiche cu praz, dovlecei şi somon |
Noi pe Facebook