Ingrediente pentru> 5 persoane
Mod de preparare
cest tort este foarte simplu, dar în același timp şi foarte gustos. Este ideal la micul dejun, cu o ceşcuţă de ceai. Dacă doriți, puteți decora tortul cu ciocolată rasă, cu pomuşoare şi fructe proaspete, bătute cu frişcă, lapte condensat sau zefir - de fiecare dată veţi obţine un gust nou şi unic.
Se preîncălzeşte cuptorul la 230-240 de grade. Se unge tigaia cu ulei vegetal. Aparte, într-un castron mare se amestecă smântâna, zahărul și sarea. Se adaugăfăină, bicarbonat de sodiu şi se amestecă aluatul. Aluatul-gata se împarte în 4 părți egale şi fiecare bucată se se întinde sub formă de cerc, cu ajutorul unui sucitor. Foile se pun la cop pentru aproximativ 10-15 minute.
Între timp, se prepară crema:
Se bate frişca cu zahărul şi zahărul vanilat. Se pune o foaie de tort pe un vas rotund, întins, se unge cu cremă, iar deasupra punem o altă foaie de tort şi tot aşa. A patra foaie (ultima) se fărâmă şi se presoară desupra celei de-a treia foi, unse generos cu cremă. Tortul se decorează după preferinţă cu fructe, ciocolată rasă, etc. şi se lasă în frigider pentru 3-4 ore. Tortul se lasă să se îmbibe cu cremă devenind moale și fin.
Sursa: www.chastoplet.ru
Tort cu Smântână
Autor: Linella
Categorie: Dulciuri
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Panna cotta cu căpșuni |
Sorbet din banane şi citrice |
Parfait de zmeură cu piersici și ciocolată |
Prăjitură "Bounty" |
Clătite "Tiramisu" |
Tort de casă cu lapte condensat |
Tort „Pavlov” |
Pere coapte în aluat |
Nucușoare |
Gogoașe în ciocolată |
Тоrt “Coctail de Paris” |
Cheesecake cu lapte condensat |
Desert din puding cu frişcă şi biscuiţi |
Umpluturi dulci pentru clătite |
Griliaj de casă |
Cheesecake din ciocolată şi cafea |
Clătite cu piersici |
Desert delicios din brânză (fără coacere) |
Homemade Bounty |
Desert din banană și chefir |
Brioșă de ciocolată cu centru lichid |
Budincă de clătite și mere |
Tiramisu cu Mango |
Tiramisu cremos cu fructe |
Prăjitură Brownie Cheesecake |
Chec cu ciocolată |
Noi pe Facebook