ro | ru

Ingrediente pentru4 persoane

  • 1 kg fileu de şalău;
  • ½ pahar de pastă de roşii;
  • ½ pahar de bulion;
  • 2 cepe;
  • 4 linguri de hrean dat prin răzătoare;
  • 1 ardei gras;
  • 4 linguri de ulei;
  • 2-3 căţei de usturoi;
  • 1 linguriţă zahăr;
  • 1 lingură zeamă de lămâie;
  • sare;
  • piper negru măcinat;
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Mod de preparare

Fileul de şalău se taie cubuleţe nu prea mari, se presară cu sare şi piper şi se rumeneşte în ulei. Peştele se amestecă cu sos şi se încălzeşte. Se serveşte stropit cu zeamă de lămâie.

Prepararea sosului: Ceapa tăiată se rumeneşte, se adaugă hreanul, ardeiul tăiat cubuleţe, usturoiul pisat şi se prăjeşte 5-7 minute, apoi se adaugă pasta de roşii, zahărul şi bulionul, se sărează şi se înăbuşă la capac timp de 10-15 minute.

Poftă bună!

Sursa: www.moldovenii.md

Şalău în sos picant

Autor: Linella

 

Categorie: Peşte

Timp de preparare:
1h 20min

Rating:

3131313131

FAVORITĂ

Grad de dificultate:

Ușor Mediu Dificil
Rețete asemănătoare

Creveți cu usturoi în sos cremos

138138138138138

0h 30min

Culibiac de somon

149149149149149

0h 40min

CRAP ÎN SOS DE LAPTE ȘI CEAPĂ

151151151151151

0h 30min

Noi pe Facebook

© Copyright 2013 Linella MD. Toate drepturile rezervate. Developed by CA