ro | ru

Ingrediente pentru4 persoane

Pentru aluat:
  • 100 g unt moale;
  • 200 g făină;
  • 70 g zahăr farin;
  • 1 ou.
     
Pentru cremă:
  • 500 g ricotta;
  • 250 g frișcă bătută;
  • 2 linguri zahăr;
  • 500 g căpșune;
  • 2 plicuri gelatină;
  • 1 lingurita zahăr vanilat.

Mod de preparare

1. Se curăță și se spală fructele, după care se presară cu 2 lingurițe de zahăr și una de zahăr vanilat și se  pun la rece.
2. Aluatul: se amestecă bine cu mixerul untul și zahărul pudră, până se face spumă. Se adaugă oul și apoi se presoară făina deasupra.
3 Compoziția se amestecă în continuare cu o spatulă din lemn, după care aluatul se frămîntă și cu mîna.
4. Se unge cu unt o formă de tartă și se așaeză aluatul, punându-se la cuptor pentr 30 de minute, până ce devine ușor auriu. Aveți grijă să-l înțepați din loc în loc cu furculița, ca să nu se umfle. 
 
După ce ați pus aluatul la cuptor începeți să pregătiți crema.
1. Se bate frișca spumă și se adaugă ricotta, amestecându-se ușor de câteva ori, deoarece ricotta este o brânză moale, ușor sfărâmicioasă.
2. Acum urmează un secret: scoateți capșunele de la rece și scurgeți-le bine de sucul care s-a format. Adăugați câteva linguri de suc în crema de ricotta, în funcție de cum vă permite textura cremei.
3. Urmeaza asamblarea: dupa ce tarta s-a racit se scoate din formă și se pune pe un platou.
4. Se umple tarta cu cremă, se așează căpșunele tăiate bucăți mari și se toarnă deasupra gelatina, preparată în funcție de specificații. 
 
Dați tarta la rece și serviți-o cu plăcere! 

Sursa: http://www.mixtopia.ro

Tartă cu căpșuni

Autor: Linella

 

Categorie: Copturi

Timp de preparare:
1h 00min

Rating:

3030303030

FAVORITĂ

Grad de dificultate:

Ușor Mediu Dificil
Rețete asemănătoare

Aluat foitaj cu mere “Rozete”

2626262626

1h 00min

Draniki (clătite din cartofi)

3535353535

0h 40min

Gogonași – păpănași

3939393939

0h 40min

Desert cu brânză și vișine

4646464646

0h 40min

Desert cu brânză şi fructe

5050505050

0h 30min

Ștrudel austriac cu vișine

5252525252

0h 40min

Coșulețe cu ouă

5555555555

0h 40min

Șnițel franțuzesc

5757575757

1h 00min

Rulouri cu cremă de brânză și creveți

6363636363

0h 30min

Baclava cu nuci şi miere

6868686868

1h 00min

Khachapuri pentru leneşi

7171717171

0h 50min

Bomboane de casă

8888888888

0h 50min

Muffins

9090909090

0h 50min

Prăjiţei cu chefir

9191919191

1h 00min

Risotto de post cu mazăre

9696969696

1h 00min

Banane coapte cu brânză

9797979797

0h 30min

Chec cu morcovi şi mere

9999999999

1h 05min

Lipii cu șuncă și cașcaval

107107107107107

0h 20min

Şaorma de casă

109109109109109

0h 30min

Brownie cu cremă de brânză şi vişine

111111111111111

1h 10min

Pâine din banane

116116116116116

1h 10min

Ruladă din carne în aluat ca acasă

120120120120120

1h 00min

Hachapuri cu brânză

127127127127127

0h 50min

Brawnie cu ciocolată neagră

130130130130130

0h 20min

Cookies cu ciocolată

136136136136136

1h 30min

Chec cu mere

137137137137137

1h 00min

Rulouri de post cu gem

141141141141141

0h 30min

Crenvurști în aluat

143143143143143

1h 10min

TARTĂ CU PIEPT DE PUI, CEAPĂ VERDE ȘI CAȘCAVAL

156156156156156

0h 35min

Quiche cu praz, dovlecei şi somon

164164164164164

0h 50min

Noi pe Facebook

© Copyright 2013 Linella MD. Toate drepturile rezervate. Developed by CA