Ingrediente pentru4 persoane
Mod de preparare
Se taie perele cubuleţe şi într-o tigaie cu o lingură de unt topit se călesc puţin, se presară peste ele zahăr şi se amestecă până la caramelizare. Se scot şi se aranjează pe un platou.
În aceeaşi tigaie, se mai topeşte o lingură de unt şi se căleşte ceapa tocată foarte mărunt, amestecând continuu la foc mediu, timp de 1-2 minute.
Peste ceapă se adaugă orezul, se călesc împreună şi se amestecă, până când orezul devine transparent.
După evaporare, flacăra se dă la minim şi se adaugă treptat bulion de pui, amestecând permanent.
În timp ce fierbe încet se presară puţină sare.
E gata, după 18-20 de minute, atunci când orezul e moale, dar nu a început să se umfle.
În final, cu flacăra stinsă, se adaugă caşcaval cu mucegai tăiat cuburi şi perele, se amestecă totul până când caşcavalul se încorporează şi nu se mai vede.
Se serveşte imediat.
Poftă Mare!
RISOTTO CU PERE
Autor: Linella
Categorie: Mâncăruri din legume
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Noi pe Facebook