ro | ru

Ingrediente pentru4 persoane

  • Pere decojite 2 buc
  • Unt Crestianscoe Căsuţa Mea 72,5% 2 linguri
  • Ceapă 1 buc
  • Orez 250g
  • Bulion de pui 3 pahare
  • Caşcaval ARLA Castello Danish Blue 150g
  • Zahăr 1 lingură

Mod de preparare

 

Se taie perele cubuleţe şi într-o tigaie cu o lingură de unt topit se călesc puţin, se presară peste ele zahăr şi se amestecă până la caramelizare. Se scot şi se aranjează pe un platou.

În aceeaşi tigaie, se mai topeşte o lingură de unt şi se căleşte ceapa tocată foarte mărunt, amestecând continuu la foc mediu, timp de 1-2 minute.

Peste ceapă se adaugă orezul, se călesc împreună şi se amestecă, până când orezul devine transparent.

După evaporare, flacăra se dă la minim şi se adaugă treptat bulion de pui, amestecând permanent.

În timp ce fierbe încet se presară puţină sare.

 

E gata, după 18-20 de minute, atunci când orezul e moale, dar nu a început să se umfle.

În final, cu flacăra stinsă, se adaugă caşcaval cu mucegai tăiat cuburi şi perele, se amestecă totul până când caşcavalul se încorporează şi nu se mai vede.

 Se serveşte imediat.

 

Poftă Mare!

RISOTTO CU PERE

Autor: Linella

 

Categorie: Mâncăruri din legume

Timp de preparare:
0h 45min

Rating:

160160160160160

FAVORITĂ

Grad de dificultate:

Ușor Mediu Dificil
Rețete asemănătoare

Tocanita de ciuperci cu mamaliga

122122122122122

1h 00min

Budincă de citrice

148148148148148

0h 25min

Noi pe Facebook

© Copyright 2013 Linella MD. Toate drepturile rezervate. Developed by CA