Ingrediente pentru4 persoane
Mod de preparare
Pentru început se curăță cartofii, se pun la fiert, după care se face un pireu.
Se curăță ceapa, se taie semicerc și se pune la călit.
Carnea se spală și se taie cuburi.
Se încălzește tigaia cu puțin ulei, se adaugă carnea și se rumenește timp de 3 minute, apoi se adaugă ceapa, se pune sare și piper și se ține sub capac la foc mic, timp de 10 minute. Apoi se ia capacul și se lasă la foc încă 4 minute, până se evaporă tot sucul.
Se taie castraveții marinați în formă de semicerc sau bețisoare (în caz că sunt prea mari).
Aluatul se decongelează și se taie în 4 bucăți, după care fiecare bucată din aluat se întinde cu sucitorul, până se mărește cam de 3 ori față de mărimea inițială.
Pe mijloc se pun 2-3 lingurițe cu vârf din pireul pregătit, apoi se adaugă carnea și castraveții marinați. Pe marginile aluatului se fac câte două tăieturi.
Se învelește umplutura, astfel încât, tăietura făcută pe marginea aluatului, să cadă pe mijloc. Se lipesc bine celelalte margini și se dă o formă de bărcuță.
Formele obținute se aranjează pe tavă, se ung cu ou și se presoară cașcaval ras sau brânză.
Se dau bărcuțele la cuptorul încălzit la 180 C, timp de 25 minute e suficient ca ingredientele să se pregatească.
Poftă Mare!
Bărcuțe din aluat foietaj
Autor: Linella
Categorie: Aperitive
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Orez mexican |
Limba soacrei |
Terci de hrişcă cu ciuperci |
Chec în straturi |
Tartine delicioase |
Vinete cu carne de pui și cașcaval |
Blinii cu şuncă şi caşcaval |
Chec cu cașcaval și crenvurști |
Chec cu șuncă, broccoli și brânză |
Jeleuri cu carne |
Franzelă cu caşcaval şi usturoi la cuptor |
Budincă de legume |
Cartofi umpluţi cu ciuperci |
Ciupercuţe |
Bărcuţe din cartofi umpluţi |
Umpluturi sărate pentru clătite |
Turnulețe cu vinete |
Quiche Lorraine cu caşcaval şi praz |
Julien rapid dar delicios |
Hot Dog TWIST (VIDEO) |
Frittata cu brânză și legume |
Noi pe Facebook