ro | ru

Ingrediente pentru4 persoane

- Ouă 4 buc
- Unt 20g
- Fileu de somon 500g
- Aluat foietaj 800g
- Condimente: cardamom, frunze de dafin
- Orez basmati 150g
- Lămâie 1buc
- Sos pentru servit (la alegere)

maioneză cu mărar

 

 

Mod de preparare

Mai întâi se pregătește umlutura. Se fierb ouăle. Se fierbe orezul. Somonul se dezosează, se taie
felii, se condimentează cu cardamon, furnze de dafin, și suc de lamâie. Se sărează, se unge cu unt și
se rumenește la cuptor timp de 7 minute la o temperatură de 180C.
Aluatul congelat fără drojdii se împarte în două (o parte să fie de două ori mai mare decât cealaltă).
Aluatul mai mare se întinde într-o foaie dreptunghiulară de 40/25 cm, în mijloc se pune, în straturi
alternate, un strat de orez, unul de felii de somon, ouăle fierte tăiate felii și un ultim strat de orez.
Se întinde cu sucitorul cealaltă bucată de aluat și se acoperă cu aceasta umplutura. Se îndoaie marginile
aluatului în interior pentru a închide bine umplutura. Se unge deasupra cu un ou crud, se fac
găuri cu o scobitoare și se dă la cuptor la 200C timp de 25 de minute.


Coulibiacul de somon se servește cu un sos de maioneza și verdeață.

Poftă bună!

Culibiac de somon

Autor: Linella

 

Categorie: Peşte

Timp de preparare:
0h 40min

Rating:

149149149149149

FAVORITĂ

Grad de dificultate:

Ușor Mediu Dificil
Rețete asemănătoare

Şalău în sos picant

3131313131

1h 20min

Creveți cu usturoi în sos cremos

138138138138138

0h 30min

CRAP ÎN SOS DE LAPTE ȘI CEAPĂ

151151151151151

0h 30min

Noi pe Facebook

© Copyright 2013 Linella MD. Toate drepturile rezervate. Developed by CA