Ingrediente pentru1 persoană
- Zahăr 200g
- Unt 50g
- Lămaie/grapefruit 2buc/1buc
- Lapte 250ml
- Zahăr vanilat
- Făina MAKFA 50g
- Ouă 3buc
Mod de preparare
Deserturile britanice sunt simplu de făcut, dar sofisticate la gust. Prăjiturile cu fructe sunt printre cele mai apetisante, dar budinca de citrice va fi un desert spectaculos, al cărui gust vă va depăşi aşteptările!
Se încălzește cuptorul la 180 C și se unge cu unt o tavă de copt. Se curăță citricile de coajă, se tăie felii și se pun într-o tigaie cu unt și puțin zahăr pentru caramelizare.
Într-un bol se bat ouăle cu zahăr, se adaugă lapte, făină, zahăr vanilat și se mai amestecă până când se obține o masă omogenă. Apoi, se încorporează fructele în aluat, se toarnă amestecul în tavă și se dă la cuptor pentru 35-40 de minute până când suprafața se rumenește, iar interiorul este încă moale.
Această budincă este un desert rapid, care poate fi servit fie cald, fie rece. Însă noi recomandăm să o serviți fierbinte, cu zahăr pudră presărat deasupra. Poftă mare!
Budincă de citrice
Autor: Linella
Categorie: Mâncăruri din legume
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Noi pe Facebook