Ingrediente pentru4 persoane
Mod de preparare
1. Turnaţi făina într-un castron mic, adăugaţi sare și untul tăiat în bucăţi mici. Cu mâinile frământaţi până se omogenizează.
2. În aluatul rezultat adăugaţi 6-7 linguri de apă, pe o suprafaţă presărată cu făină întindeţi aluatul într-o fâşie subţire .
3.Puneţi aluatul într-o tavă rotundă (adâncime de 3 cm și un diametru de aproximativ 20 cm). Presaţi aluatul cu mâinile în partea de jos și pe margini, marginile care sunt în exces, tăiaţi-le.
4. Încălziţi cuptorul la 200 de grade, însă includeţi-l prealabil, între timp preparaţi umplutura.
Topiţi untul într-o tigaie şi căliţi prazul timp de 5 minute. Ceapa trebuie să fie moale, dar nu rumenită. Într-un castron, amestecaţi caşcavalul tăiat cubuleţe cu ceapa. Amestecul obţinut puneţi-l în formă peste aluat.
5.Într-un castron bateţi ouăle cu laptele, adăugați sare și piper. Turnaţi peste prăjitură şi puneţi tarta la cuptor.
6. Coaceți timp de 30-35 de minute, până se rumeneşte. Se lasă să se răcească, se taie în triunghiuri și se servește cu o salată verde.
Quiche Lorraine cu caşcaval şi praz
Autor: Linella
Categorie: Aperitive
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Orez mexican |
Limba soacrei |
Terci de hrişcă cu ciuperci |
Chec în straturi |
Tartine delicioase |
Vinete cu carne de pui și cașcaval |
Blinii cu şuncă şi caşcaval |
Chec cu cașcaval și crenvurști |
Chec cu șuncă, broccoli și brânză |
Jeleuri cu carne |
Franzelă cu caşcaval şi usturoi la cuptor |
Budincă de legume |
Cartofi umpluţi cu ciuperci |
Ciupercuţe |
Bărcuţe din cartofi umpluţi |
Umpluturi sărate pentru clătite |
Turnulețe cu vinete |
Julien rapid dar delicios |
Hot Dog TWIST (VIDEO) |
Frittata cu brânză și legume |
Bărcuțe din aluat foietaj |
Noi pe Facebook