Ingrediente pentru4 persoane
1 ceapă
1 kg de dovleac curăţat
2 pere mijlocii
bulion de legume sau pur şi simplu apă
100/200 g iaurt grecesc sau de soia
ulei de măsline
sare
piper
ceapă verde
Mod de preparare
1. Tăiaţi ceapa şi rumeniţi-o la foc mic într-o cantitate mică de ulei, aproximativ 20 de minute.
2. Într-un castron aparte, puneţi bulionul sau apa la foc, pentru a ajunge la fierbere.
3. În bolul unde aţi rumenit ceapa adăugaţi dovleacul și perele tăiate cubuleţe, peste câteva minute adăugaţi bulionul de legume.
4. Fierbeti la foc mic, până când legumele sunt fierte.
5. Masa obţinută o pisaţi cu blender-ul. În dependenţă de consistenţa dorită, puteţi adăuga bulion sau să turnaţi mai multă apă.
6. Adăugați iaurtul, puneţi sare şi piper după gust.
Se serveşte cu o linguriţă de iaurt şi ceapă verde tocată.
Supă cremă din dovleac şi pere
Autor: Linella
Categorie: Supe, ciorbe, borşuri
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Noi pe Facebook