Ingrediente pentru5 persoane
3 linguri- Unt
1,5 pahar- Ciocolată neagră 70%
4 linguri- Zahăr
2,5 linguri- Făină
½ lingurita- Praf de copt
2 - Ouă
Mod de preparare
1. Topiţi untul cu ciocolata la bain-marie, amestecând din când în când. În nici un caz să nu lăsaţi amestecul să fiarbă. Trebuie doar să tempereze ciocolată, dar nu să-l supraâncălziţi. Odată ce untul și ciocolata s-au amestecat, scoateţi amestecul de pe foc şi lăsaţi-l să se răcească.
2. Într-un castron separat, bateţi ouale cu zahărul timp de 3 minute, până când amestecul devine alb și spumos.
3. În bolul în care aţi mixat ouăle,adăugaţi amestecul răcit de unt şi ciocolată.
4. Amestecaţi toate până se omogenizează.
5. Presuraţi în formă de ploiţă făina împreună cu praful de copt, amestecaţi ușor cu o spatulă de cauciuc până când nu mai sunt vizibile urmele albe de făină.
6. Încălziţi cuptorul la 180 de grade. Turnaţi amestecul obţinut într-o formă dreptunghiulară.
7. Lăsaţi să se coacă aproxiamtiv 20 min. Aveţi grijă să nu o ţineţi prea mult în cuptor, astfel veţi pierde foarte uşor aroma incredibilă de ciocolată și consitenţa internă puţin umedă, datorită acestora fiind foarte iubită de toţi. Chiar dacă oprim cuptorul aceasta continuă să se gătească datorită temperaturii din interiorul acesteia.
8 Puneți prăjitura din tavă pe un platou (va fi mai uşor dacă mai întâi cu un cuţit veţi dezlipi prăjitura obţinută de peretele tavei, după care o răsturnaţi pe o tavă). Ornaţi frumos şi prăjitura este gata de a fi servită.
Brawnie cu ciocolată neagră
Autor: Linella
Categorie: Copturi
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Aluat foitaj cu mere “Rozete” |
Tartă cu căpșuni |
Draniki (clătite din cartofi) |
Gogonași – păpănași |
Desert cu brânză și vișine |
Desert cu brânză şi fructe |
Ștrudel austriac cu vișine |
Coșulețe cu ouă |
Șnițel franțuzesc |
Rulouri cu cremă de brânză și creveți |
Baclava cu nuci şi miere |
Khachapuri pentru leneşi |
Bomboane de casă |
Muffins |
Prăjiţei cu chefir |
Risotto de post cu mazăre |
Banane coapte cu brânză |
Chec cu morcovi şi mere |
Lipii cu șuncă și cașcaval |
Şaorma de casă |
Brownie cu cremă de brânză şi vişine |
Pâine din banane |
Ruladă din carne în aluat ca acasă |
Hachapuri cu brânză |
Cookies cu ciocolată |
Chec cu mere |
Rulouri de post cu gem |
Crenvurști în aluat |
TARTĂ CU PIEPT DE PUI, CEAPĂ VERDE ȘI CAȘCAVAL |
Quiche cu praz, dovlecei şi somon |
Noi pe Facebook