Ingrediente pentru6 persoane
3 ouă
150ml lapte
200g făină de grâu
2 linguriţe coajă rasă de lamâie
40ml ulei vegetal
100g zahăr
1 linguriță zahăr vanilat
5g praf de copt
400g nectarine
10g fulgi de migdale (petale)
Mod de preparare
Clatite delicioase cu bucăți de fructe. Le puteți prepara nu numai cu piersici și nectarine, dar cu mere, pere, caise şi prune. Datorită densității de aluat şi a prafului de copt clătitele obţinute sunt foarte pufoase.
1. Se bat ouăle cu mixerul într-un castron şi se adaugă zahărul.
2. Ouăle se mixează cu zahărul până la spumare, se adaugă laptele şi se amestecă din nou.
3. Adaugaţi zahărul vanilat şi făina cernută cu praful de copt.
4. Amestecaţi aluatul cu mixerul şi adăugaţi coaja de lămâie rasă fin.
5. Piersicii sau nectarinele sunt tăiate în felii mari, se încorporează în masa obţinută şi se amestecă uşor.
6. Se încinge uleiul într-o tigaie. Luaţi aluatul cu o lingură de masă astfel încât să aveţi câte 2-3 felii de piersici.
7. Rumeniţi-le pe ambele părți la foc mic până capătă o culoare uşor aurie.
8. La servire clătitele se presoară cu migdale măcinate sau petale de migdale şi zahăr pudră.
Clătite cu piersici
Autor: Linella
Categorie: Dulciuri
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Panna cotta cu căpșuni |
Sorbet din banane şi citrice |
Tort cu Smântână |
Parfait de zmeură cu piersici și ciocolată |
Prăjitură "Bounty" |
Clătite "Tiramisu" |
Tort de casă cu lapte condensat |
Tort „Pavlov” |
Pere coapte în aluat |
Nucușoare |
Gogoașe în ciocolată |
Тоrt “Coctail de Paris” |
Cheesecake cu lapte condensat |
Desert din puding cu frişcă şi biscuiţi |
Umpluturi dulci pentru clătite |
Griliaj de casă |
Cheesecake din ciocolată şi cafea |
Desert delicios din brânză (fără coacere) |
Homemade Bounty |
Desert din banană și chefir |
Brioșă de ciocolată cu centru lichid |
Budincă de clătite și mere |
Tiramisu cu Mango |
Tiramisu cremos cu fructe |
Prăjitură Brownie Cheesecake |
Chec cu ciocolată |
Noi pe Facebook