ro | ru

Ingrediente pentru4 persoane

  • 700g cartofi vechi
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • 3 linguri smântână +1 linguriţă muştar
  • 200-250g salam afumat vânătoresc 
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei dulce
  • 150 roşii cherry 
  • 170g caşcaval 
  • ceapă verde

Mod de preparare

Se taie ceapa inele şi se prăjeşte uşor. Se adaugă ardeiul tăiat, după care salamul şi se ia tigaia de pe foc. 
Cartofii se dau printr-o răzătoare mare, se adaugă usturoiul presat, ouăle, făina, sarea şi piperul. Se amestecă totul bine. Jumătate din această compoziţie se întinde uniform în tigaia unsă cu ulei, cu diametrul aprox. 21cm. Se face focul mediu şi se prăjeşte timp de 5 minute, după care se întoarce atent pe cealaltă parte. Peste câteva minute se unge masa de cartofi cu jumătate din amestecul smântână-muştar. După aceasta, se adaugă roşiile cherry tăiate jumătăţi, se presoară cu ceapă verde, caşcaval, se face focul mic şi se acoperă cu capacul. Se ţine pe foc până la topirea caşcavalului.   
În caeeaşi ordine se pregăteşte a doua pizza din restul ingredientelor. Este de dorit să se pregătească ambele simultan. 
Se serveşte cu salată verde şi smântână.

Poftă bună!

P.S. С очень молоденьким, мокрым картофелем такое дело не получится-всё развалится. Я делаю со "старым" картофелем. После того, как его потрешь нет никакой жидкости!

Pizza din cartofi

Autor: Linella

 

Categorie: Pizza

Timp de preparare:
1h 00min

Rating:

125125125125125

FAVORITĂ

Grad de dificultate:

Ușor Mediu Dificil
Rețete asemănătoare

Pizza la tigaie

4949494949

0h 30min

Noi pe Facebook

© Copyright 2013 Linella MD. Toate drepturile rezervate. Developed by CA