ro | ru

Ingrediente pentru4 persoane

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită
  • 6 pahare apă
  • ¼ căpăţână de varză albă
  • 6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 4 roşii
  • 2 cepe
  • 4-6 ciuperci champignon
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 2 pahare borș acru (sau un pic de acid citric)
  • sare
  • piper negru boabe
  • cimbru verde
  • 1 lingură verdeaţă tăiată 
  • foi de dafin

Mod de preparare

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se pune în apă rece şi se fierbe până este pe jumătate gata.

Legumele se taie: cartofii - cuburi, varza - pătrăţele, morcovii, ceapa, pătrunjelul, ciupercile - pai.

Varza se pune la fundul oalei, deasupra se pun cartofii și se presoară cu ceapă, morcov, pătrunjel şi ciuperci.

Carnea se pune deasupra. Se toarnă bulionul, se aco­peră cu un capac şi se dă la cuptor.

Se fierbe până este gata, adăugându-se treptat borşul acru în bulion.

Cu 10 minute înainte de a fi gata, se pun: sarea, foile de dafin, piperul şi cimbrul. Se toarnă oul bătut cu smântână la sfârşit şi se scoate din cuptor.

Ciorbă ţărănească din carne de vită cu legume

Autor: Linella

 

Categorie: Supe, ciorbe, borşuri

Timp de preparare:
1h 20min

Rating:

124124124124124

FAVORITĂ

Grad de dificultate:

Ușor Mediu Dificil
Rețete asemănătoare

Zeamă cu piept de pui şi tăiţei

7272727272

1h 00min

SOLEANCA (CIORBA RUSEASCA)

7373737373

0h 30min

Ciorbă de fasole cu salam şi roşii

8686868686

0h 30min

Supă cremă din dovleac şi pere

131131131131131

0h 40min

Noi pe Facebook

© Copyright 2013 Linella MD. Toate drepturile rezervate. Developed by CA