ro | ru

Ingrediente pentru1 persoană

  • 2 linguriţe de praf de vanilie
  • 1,5 pahare de frişcă
  • 180 g ciocolată neagră (pentru scoarţa Cheese cake)
  • ¼ pahar de lichior de cafea
  • 1,5 lingure de cafea integrală
  •  700 g de crem caşcaval
  • 1,5 linguriţe de sirop
  • 1,5 pahare de făină
  • 1/8 linguriţă de nucuşoare
  • 20 g de ciocolată semidulce/neagră (pentru ganache)
  • 1,5 lingure de cafea solubilă
  • 1/3 pahar de zahăr (pentru toping)
  • 1 pahar de zahăr (pentru pasta de brînză)
  • 1,5 pahare de smîntînă/frişcă
  • ½  pahar de zahăr brun închis
  • 1,5 lingure de rom închis
  • 7 linguriţe de unt topit
  • 250 g biscuiţi de napolitană cu ciocolată sau napolitane din ciocolată
  • 3 ouă

Mod de preparare

Prima etapă pentru prepararea Cheese Cake-ului este scoarţa. De tocat biscuiţii sau napolitanele, se adaugă ciocolata neagră (180 g), zahăr brun închis, nucuşoare şi de amestecat cu ajutorul mixer-ului. Se adaugă untul şi iarăşi se amestecă, pînă cînd aluatul se mărunţeşte. Se aşează în forma pregătită. Se apasă la marginile formei.

Se face ganache-ul.Se încălzeşte 1,5 pahare de frişcă,se i-a de pe foc şi se adaugă 20g de ciocolată şi lichior din cafea. Se amestecă uşor cu telul pînă la aceeaşi masă. Două pahare de acest aluat se toarnă în figurile pregătite. Acest tort se lasă în frigider pentru 30 minute. Restul de ganache se lasă în frigider.

În timp se pregăteşte pasta de brînză. Se amestecă brînza cu zahărul, se adaugă făina, cafeaua, rom, praful de vanilie (2 linguriţe) şi melasa. Oule se bat cîte unul. Apoi această masă se toarnă peste scoarţa răcită cu ganache-ul. Se coace la temperatura de 170 de grade pîna la coarja brună. Pe la margini trebuie puţin să se crape,iar la mijloc trebuie sa fie puţin moale. Fără a scoate tortul, cuptorul se stinge şi se lasă pentru 15 minute. El trebuie puţin să se lase.

În timp se amestecă smîntîna, zaharul (1/3 pahar) şi praf de vanilie (2 linguriţe) într-un vas mediu. Se adaugă cheese cake-ul fierbinte şi se lasă pentru 10 minute în cuptor. După aceasta se lasă în cuptorul fierbinte pentru 3 ore. Se înfrumusetează cu restul ganache-ul. Se poate de înfrumuseţat cu boabe de cafea din ciocolată presurînd deasupra.

Cheesecake din ciocolată şi cafea

Autor: Linella

 

Categorie: Dulciuri

Timp de preparare:
1h 10min

Rating:

121121121121121

FAVORITĂ

Grad de dificultate:

Ușor Mediu Dificil
Rețete asemănătoare

Panna cotta cu căpșuni

2828282828

0h 30min

Sorbet din banane şi citrice

2929292929

0h 30min

Tort cu Smântână

3434343434

1h 00min

Parfait de zmeură cu piersici și ciocolată

4747474747

1h 00min

Prăjitură "Bounty"

5353535353

0h 30min

Clătite "Tiramisu"

6262626262

0h 40min

Tort de casă cu lapte condensat

6464646464

1h 00min

Tort „Pavlov”

6565656565

1h 00min

Pere coapte în aluat

6666666666

0h 30min

Nucușoare

6969696969

1h 00min

Gogoașe în ciocolată

7575757575

1h 00min

Тоrt “Coctail de Paris”

8080808080

1h 30min

Cheesecake cu lapte condensat

8585858585

1h 00min

Desert din puding cu frişcă şi biscuiţi

8787878787

0h 40min

Umpluturi dulci pentru clătite

9494949494

0h 20min

Griliaj de casă

114114114114114

0h 35min

Clătite cu piersici

128128128128128

0h 25min

Desert delicios din brânză (fără coacere)

129129129129129

0h 30min

Homemade Bounty

133133133133133

0h 20min

Desert din banană și chefir

135135135135135

0h 45min

Brioșă de ciocolată cu centru lichid

139139139139139

0h 30min

Budincă de clătite și mere

152152152152152

1h 20min

Tiramisu cu Mango

155155155155155

0h 30min

Tiramisu cremos cu fructe

158158158158158

0h 30min

Prăjitură Brownie Cheesecake

162162162162162

1h 00min

Chec cu ciocolată

165165165165165

1h 30min

Noi pe Facebook

© Copyright 2013 Linella MD. Toate drepturile rezervate. Developed by CA