Ingrediente pentru3 persoane
350g zahăr
100g apă
140g nuci
1 linguriţă suc de lămâie
Mod de preparare
Se mărunţesc nucile cu un blender nu prea fin, după care se cern printr-o sită, pentru a a elimina fărâmiturile. Înainte de a adăuga siropul, nucile trebuie încălzite în cuptorul cu microunde, timp de 2-3 minute. Siropul se pregăteşte în următorul mod: se amestecă apa cu zahărul într-o cratiţă şi se fierbe până se obţine consistenţa de caramelă. După 5 minute de fierbere se adaugă o linguriţă de suc de lămâie. Fierberea durează aproximativ 10-15 minute. După ce e gata, se adaugă nucile fierbinţi în siropul de caramelă şi se amestecă rapid. Se toarnă pe o hârtie unsă cu ulei și se lasă să se răcească.
Poftă bună!
Griliaj de casă
Autor: Linella
Categorie: Dulciuri
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Panna cotta cu căpșuni |
Sorbet din banane şi citrice |
Tort cu Smântână |
Parfait de zmeură cu piersici și ciocolată |
Prăjitură "Bounty" |
Clătite "Tiramisu" |
Tort de casă cu lapte condensat |
Tort „Pavlov” |
Pere coapte în aluat |
Nucușoare |
Gogoașe în ciocolată |
Тоrt “Coctail de Paris” |
Cheesecake cu lapte condensat |
Desert din puding cu frişcă şi biscuiţi |
Umpluturi dulci pentru clătite |
Cheesecake din ciocolată şi cafea |
Clătite cu piersici |
Desert delicios din brânză (fără coacere) |
Homemade Bounty |
Desert din banană și chefir |
Brioșă de ciocolată cu centru lichid |
Budincă de clătite și mere |
Tiramisu cu Mango |
Tiramisu cremos cu fructe |
Prăjitură Brownie Cheesecake |
Chec cu ciocolată |
Noi pe Facebook