Ingrediente pentru3 persoane
ulei de măsline
1 cățel de usturoi
150g mazăre verde
100g spanac verde
450g paste fierte (tagliatelle, spaghete, linguini)
zeamă de la jumatate de lamâie
ierburi aromate: menta, pătrunjel, tarhon
1 legătura ceapa verde
2 linguri făina
500ml lapte de soia
Mod de preparare
Se toaca ceapa verde si spanacul.Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie, se adaugă ceapa verde,boabele de mazare, spanacul și se lasă pe foc 5 minute amestecând.
Între timp se toacă mărunt ierburile aromate și se pun pastele la fiert respectând indicațiile de pe pachet.
După ce legumele s-au călit, se adaugă cele doua linguri de faina, se amestecă până s-au incorporat și se adaugă treptat laptele de soia. Se amestecă bine și se lasă tigaia la foc mic amestecând din când în când pentru 10 minute, pâna mai scade laptele și începe să se formeze un sos cremos. Se adaugă ierburile aromate tocate și zeama de lămâie.
Cu un blender vertical se pasează o parte din legume, se adaugă apoi în tigaie pastele împreună cu legumele mărunțite și se mai lasa pe foc cateva minute !
Poftă mare!
Pasta Primavera de post
Autor: Linella
Categorie: Paste
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Noi pe Facebook