Ingrediente pentru5 persoane
100 g de ciocolată neagră
120 g de unt
150 g de zahăr
4 Ouă
150 g de făină
1 linguriţă de praf de copt
300 g de brînză
1 pacheţel de praf de vanilie
300 g de vişină (îngheţată sau conservată)
Sare (pe vîrful linguriţei)
Mod de preparare
Se fărâmiţează ciocolata şi se topeşte împreună cu untul.
Separat se bat cu mixerul 2 ouă şi 50g de zahăr, adăugându-se puţină sare şi vanilie.
Crema de brânză: Se amestecă brânza cu 100g de zahăr şi 2 ouă şi se bate cu mixerul până ce va ajunge la o consistenţă cremoasă.
După ce s-a răcit ciocolata, se adăugă ouăle, zahărul şi se amestecă bine.
1/3 din aluat se toarnă într-o formă cu margini mai înalte, unsă în prealabil cu unt.
Deasupra se adaugă jumătate din consistenţa cremoasă de brânză, un strat de aluat, apoi un strat de vişină, apoi iar o fâşie de brânză, vişină şi aluat.
Tavaua se dă la cuptor pentru 40-50 de minute, la 180 de grade. Când e gata, coptura se lasă la răcit câteva minute, după care se poate scoate din formă şi se taie felii.
Poftă bună!
Brownie cu cremă de brânză şi vişine
Autor: Linella
Categorie: Copturi
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Aluat foitaj cu mere “Rozete” |
Tartă cu căpșuni |
Draniki (clătite din cartofi) |
Gogonași – păpănași |
Desert cu brânză și vișine |
Desert cu brânză şi fructe |
Ștrudel austriac cu vișine |
Coșulețe cu ouă |
Șnițel franțuzesc |
Rulouri cu cremă de brânză și creveți |
Baclava cu nuci şi miere |
Khachapuri pentru leneşi |
Bomboane de casă |
Muffins |
Prăjiţei cu chefir |
Risotto de post cu mazăre |
Banane coapte cu brânză |
Chec cu morcovi şi mere |
Lipii cu șuncă și cașcaval |
Şaorma de casă |
Pâine din banane |
Ruladă din carne în aluat ca acasă |
Hachapuri cu brânză |
Brawnie cu ciocolată neagră |
Cookies cu ciocolată |
Chec cu mere |
Rulouri de post cu gem |
Crenvurști în aluat |
TARTĂ CU PIEPT DE PUI, CEAPĂ VERDE ȘI CAȘCAVAL |
Quiche cu praz, dovlecei şi somon |
Noi pe Facebook