Ingrediente pentru4 persoane
1 pahar de chefir
0,5 linguriță de sare
0.5 linguriță de zahăr
0.5 linguriță de sodă
1 pahar de cașcaval de sort tare ( ras )
2 pahare de făină
1 ouă
Mod de preparare
Pentru prima umplutură : felii de șuncă
Pentru a doua umplutură : 200g brânză de vaci + 1 legătură de ierburi (mărar) + 1 lingură mare de smântână, sare și piper.
Se bate smântâna cu ouă, sare, zahăr și praf de copt. Se adaugă făina, după care se frământă bine. Aluatul pregătit se împărțe în biluțe și se întinf foi subțiri în care se adaugă implutura (se poate de făcut unele cu șuncă, altele cu brânză). Se unesc marginile.
Tartele se prăjesc într-o tigaie preîncălzită cu ulei rafinat. Se întorc pe ambele părți la foc mediu și cu capac până la obținerea unei culori aurii.
Poftă bună !
Lipii cu șuncă și cașcaval
Autor: Linella
Categorie: Copturi
Rating:
FAVORITĂ
Grad de dificultate:
Aluat foitaj cu mere “Rozete” |
Tartă cu căpșuni |
Draniki (clătite din cartofi) |
Gogonași – păpănași |
Desert cu brânză și vișine |
Desert cu brânză şi fructe |
Ștrudel austriac cu vișine |
Coșulețe cu ouă |
Șnițel franțuzesc |
Rulouri cu cremă de brânză și creveți |
Baclava cu nuci şi miere |
Khachapuri pentru leneşi |
Bomboane de casă |
Muffins |
Prăjiţei cu chefir |
Risotto de post cu mazăre |
Banane coapte cu brânză |
Chec cu morcovi şi mere |
Şaorma de casă |
Brownie cu cremă de brânză şi vişine |
Pâine din banane |
Ruladă din carne în aluat ca acasă |
Hachapuri cu brânză |
Brawnie cu ciocolată neagră |
Cookies cu ciocolată |
Chec cu mere |
Rulouri de post cu gem |
Crenvurști în aluat |
TARTĂ CU PIEPT DE PUI, CEAPĂ VERDE ȘI CAȘCAVAL |
Quiche cu praz, dovlecei şi somon |
Noi pe Facebook