ro | ru

Ingrediente pentru2 persoane

  • 500 g paste scurte
  • 2 salate verzi
  • 300 g ciuperci proaspete sau uscate
  • 4 linguri ulei
  • 2 lingurite otet de mere
  • 3 catei de usturoi
  • 1 gogosar acru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura pasta de tomate – optional
  • 1 lingurita miere – optional
  • 1 lingurita cimbru uscat – optional
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fierbeţi pastele în apă cu sare, scurgeţi-le de apă şi puneţi-le într-un castron mai mare. Căliţi ciupercile curăţate şi tăiate în sferturi în ulei. Dacă folosiţi ciuperci uscate, acestea trebuie mai întâi ţinute câteva ore la rehidratat.

Adăugaţi usturoiul pisat, gogoşarul tăiat în fâşii, sare şi piper. Când a scăzut apa pe care au lăsat-o ciupercile, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi amestecul la răcit. Spălaţi salata şi rupeţi-o în fâşii. Puneţi salata în castronul cu pastele, împreună cu amestecul cu ciuperci şi amestecaţi pentru omogenizare.

Stropiţi cu oţet şi presăraţi cu pătrunjel verde tăiat mărunt. Pentru ca sosul să fie mai gustos, puteţi adăuga peste ciupercile călite puţină pastă de tomate amestecată cu miere şi cimbru uscat.

Pofta buna!

Paste cu salată verde şi ciuperci

Autor: Linella

 

Categorie: Paste

Timp de preparare:
0h 20min

Rating:

101101101101101

FAVORITĂ

Grad de dificultate:

Ușor Mediu Dificil
Rețete asemănătoare

Paste Farfalle cu sos de roșii și brânză

7777777777

0h 50min

Pasta Primavera de post

100100100100100

0h 20min

Pasta Primavera de post

113113113113113

0h 45min

Fettucini cu creveţi

154154154154154

0h 25min

Noi pe Facebook

© Copyright 2013 Linella MD. Toate drepturile rezervate. Developed by CA