ro | ru

Ginger- aliment minune

05.09.2014

Ginger - este aliment minunat, fiind cultivat pentru prima dată in est. Rădăcina ei - este un condiment valoros, parfumat și cu un gust bogat, fiind utilizat pe scară foarte largă în gătit.

Dar, în paralel cu utilizarea sa în bucătărie, el este folosit şi în medicină- atât tradițională cât  și populară. Efectul terapeutic al ghimbirului este  recunoscut şi în medicină fiind utilizat pe scară largă. Este bogat in carbohidrati, cu puţine grăsime în ea toate fiind utile, fibre ei ajutând la digestie. În ghimbir se găsesc o mulţime de elemente precum  calciu, sodiu și zinc, puţin fier și magneziu, într-o formă accesibilă pentru organism.Acest suplimetn alimentar este deosebit  de bogat în itamine B, acid ascorbic, retinol, în plus conține o mulțime de uleiuri minerale și aminoacizi. Datorită acestor  compoziții el îşi exercită efectul său terapeutic.

Tincturi sau preparate cu ghimbir, sunt aplicate pe scară largă în rezolvarea problemelor digestive, probleme cu sistemul respirator, inclusiv alergice (astm) .În baza acțiunilor sale - acesta  tonic consolidează efectele sistemului imunitar, reduce imflarea (renale sau cele de origine cardiacă), ajută în caz de otrăvire, ameliorează spasme ale intestinului.

Ghimbirul are proprietăţi anti-inflamatorii, sucul acestuia poate  tratat răni minore și inflamări ale  pielii. În timpul răcelii, felii de ghimbir pot fi puse in apa după care folosite pentru gargara.Ceaiul de ghimbir este excelent pentru raceli permiţând p recupera rapidă şi întărirea imunutăţii.

Ghimbirul are un rol pozitiv în prevenirea și tratamentul impotenței și infertilităţii, are un efect hormon-cât și normalizarea funcțiilor endocrine.

Băutură fierbinte și parfumată din ghimbir -este elixirul  sănătâţii, este folosit ca un agent terapeuti cu un gust surprinzător de plăcut și bogat.

Comentarii

Nume*
Text*

Noi pe Facebook

© Copyright 2013 Linella MD. Toate drepturile rezervate. Developed by CA